Hlavní obsah

Počet aktuálně nakažených se blíží dubnovým maximům

Novinky, kov

Lidí, kteří aktuálně prodělávají nákazu koronavirem, je v Česku k úternímu večeru 4441. To je číslo srovnatelné s polovinou dubna. Počet aktivně nemocných roste přibližně od června. Daleko nyní není ani dosavadní maximum z 11. dubna. Tehdy hygienici evidovali 4731 nakažených. Vyplývá to z dat ministerstva zdravotnictví.

Článek

Hlavními ohnisky nemoci jsou nyní Moravskoslezský kraji, zejména Karvinsko, a pak Kutnohorsko, kde musejí lidé ve vnitřních prostorách nově opět nosit roušky a jsou omezeny hromadné akce.

Na Kutnohorsku přistoupili k radikálnímu kroku. Vrací se roušky a některá omezení

Domácí

Celkový počet nakažených překročil v Česku v pátek o jednoho hranici 13 tisíc případů, vyléčilo se 8208 lidí, 352 nakažených zemřelo. Nejvíce obětí má Praha (109) a Moravskoslezský kraj (68). Tři čtvrtiny zemřelých jsou ve věku nad 65 let.

Jako v dubnu

Prvního nemocného Česko zaznamenalo na začátku března. Za měsíc a kousek už bylo aktivně nemocných zmíněných 4731. To bylo vůbec nejvíc aktivních případů v Česku. Pak jejich počet klesal, jak se lidí začaly rychle uzdravovat.

Například 27. května nákazu aktivně prodělávalo „jen“ 1889 lidí.

Česko zúžilo seznam zemí, kam lze bezpečně vycestovat

Koronavirus

Pak čísla začala opět stoupat, zprvu volně, od druhé poloviny června pak o něco rychleji. V posledních třech dnech se denní přírůstek nových případů nákazy v Česku držel nad stovkou. V pátek jich do večera bylo zatím 82.

U většiny nakažených lidí je průběh nemoci mírný. V nemocnici se léčí 148 pacientů, v těžkém stavu je 17 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám