Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici

Nechtěnému ani žádanému odtahu neunikne auto stojící prakticky v jakékoli pozici vůči silnici. Tato chytrá technika si ho vyzvedne klidně i z garáže.
  1. Autoforum.cz
  2. Rubriky a sekce
  3. Technika

Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici

14.7.2020 | Mirek Mazal

Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici

/

Foto: IMET Radio Remote Control@Youtube

Nechtěnému ani žádanému odtahu neunikne auto stojící prakticky v jakékoli pozici vůči silnici. Tato chytrá technika si ho vyzvedne klidně i z garáže.

Odtahové služby stále zdokonalují svou techniku, aby se přizpůsobily vývoji. Nejde jen o čištění ulic od špatně parkujících automobilů, obecně nepříliš populární činnost, odtahovky slouží i ve prospěch řidičů.

Přeprava na korbě hojně slouží i k odvozu aut do servisu kvůli poruše či nehodě a nesmíme zapomenout ani na situace, kdy si zákazník nechá dodat vůz na místo určení jen proto, aby nenajel zbytečné kilometry nebo neztrácel čas. Složitější situace na trhu nutí dopravce modernizovat výbavu, proto vznikl asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety.

Stojí za ním italská společnost IMET Radio Remote Control, která nabízí úpravu sklopného nákladové prostoru, aby bylo možné dálkově ovládat otočení rampy do všech potřebných směrů. Hydraulický systém dovoluje řidiči nákladního vozu stát prakticky v jakékoliv pozici, protože si může tlačítkovým ovladačem z odstupu koordinovat rozložení podpěr a natočení rampy.

Demonstrační video znázorňuje sklápěč zaparkovaný kolmo k vratům do budovy, odkud bylo potřeba odvézt dodávku. Obsluha s ovladačem IMET zasunula rampu přímo do garáže a po pár minutách se užitkové Iveco točilo ve vzduchu před domem. Operátor může jen dohlížet a soustředit se na správný prstoklad.

S takovými možnostmi si jen stěží dokážeme představit situaci, ve které by nebylo možné auto naložit bez velkého rizika jeho poškození. Hydraulická ruka má v tomto směru své limity, rampa auto nechává vždy v jeho přirozeném postavení. Podívejte se na to sami, je to vážně chytré řešení.


Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici - 1 - Odtahova sluzba s otocnou rampou foto 01Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici - 2 - Odtahova sluzba s otocnou rampou foto 02Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici - 3 - Odtahova sluzba s otocnou rampou foto 03Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici - 4 - Odtahova sluzba s otocnou rampou foto 04Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici - 5 - Odtahova sluzba s otocnou rampou foto 05Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici - 6 - Odtahova sluzba s otocnou rampou foto 06Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici - 7 - Odtahova sluzba s otocnou rampou foto 07Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici - 8 - Odtahova sluzba s otocnou rampou foto 08Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici - 9 - Odtahova sluzba s otocnou rampou foto 09Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici - 10 - Odtahova sluzba s otocnou rampou foto 10Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici - 11 - Odtahova sluzba s otocnou rampou foto 11Asi nejpromyšlenější odtahový vůz planety bezpečně naloží auto v jakékoli pozici - 12 - Odtahova sluzba s otocnou rampou foto 12
Italská technika odtahu zrychluje a ulehčuje práci, k nakládaným autům je velmi ohleduplná. Foto: IMET Radio Remote Control@Youtube

Zdroj: IMET Radio Remote Control@Youtube

Mirek Mazal

Všechny články na Autoforum.cz jsou komentáře vyjadřující stanovisko redakce či autora. Vyjma článků označených jako inzerce není obsah sponzorován ani jinak obdobně ovlivněn třetími stranami.

Živá témata na fóru

zobrazit vše