Hlavní obsah

Patnáctiletý chlapec zemřel po útoku žraloka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončilo sobotní sportování pro patnáctiletého chlapce, který se vydal surfovat na odlehlou pláž u Wooli na východním pobřeží Austrálie. Ve vlnách ho napadl žralok a způsobil mu těžká zranění na nohách, kterým mladík navzdory snahám záchranářů podlehl. Jedná se o druhý útok smrtelný útok žraloka v Austrálii tento týden.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Surfař zemřel po útoku žralokaVideo: Reuters

 
Článek

Neštěstí se odehrálo v sobotu zhruba po půl třetí odpoledne místního času na pláži poblíž Graftonu, zhruba 600 kilometrů severně od Sydney ve státě Nový Jižní Wales.

Napadenému přispěchali na pomoc ostatní surfaři, kteří ho odtáhli k pobřeží. Ani bezprostředně poskytnutá první pomoc ale zraněnému nepomohla, snahy o oživení zůstaly marné a mladík zemřel na místě.

„To, co se stalo dnes odpoledne, by otřáslo každým,“ řekl starosta okresu Clarence Valley Jim Simmons. „Všichni lidé tady soucítí s chlapcovou rodinou,“ dodal.

Žralok zabil potápěče u Austrálie

Zahraniční

Podle Simmonse zaplavili oblast návštěvníci, protože jsou školní prázdniny. Na vodě je proto mnoho lidí. Pláž přitom není v této roční době (na jižní polokouli je zima) monitorována, na což upozorňují cedule.

Australského surfaře zabil třímetrový žralok

Svět

Pláž ve Wooli a okolní pláže Diggers Camp a Minnie Water byly po tragédii uzavřeny. Pobočka organizace Surf Life Saving vyšle na místo dron a své zaměstnance, kteří budou mít za úkol po žralokovi pátrat.

Jde o pátý smrtelný útok na člověka v Austrálii tento rok a druhý během sedmi dní. Minulý víkend takto zemřel potápěč ve státě Queensland.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám