Jack Charlton je po smrti. Anglie přišla o fotbalovou legendu, s bratrem Bobbym si podmanili svět

Po dlouhé nemoci zemřel v pátek někdejší anglický fotbalista Leedsu a trenér Jack Charlton. Bratrovi slavnějšího Bobbyho, který zářil v dresu Manchesteru United, bylo 85 let. O úmrtí mistra světa z roku 1966 informoval web Leedsu United, v němž strávil celou hráčskou kariéru.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jack Charlton hrál na pozici stopera a do Leedsu přišel jako patnáctiletý v roce 1950. Jeho dres oblékal až do roku 1973. S klubem zvítězil v lize (1969), poháru (1972) a dvakrát ve Veletržním poháru (1968 a 1971). Celkem si za Leeds připsal rekordních 773 soutěžních startů.

‚Museli jsme ukázat, jaký byl Marián bojovník.‘ Fotbalisté Plzně poslali výhru nad Spartou do nebe

Číst článek

V roce 1966 vybojoval po boku Bobbyho na domácím světovém šampionátu titul mistra světa, dosud jediný v historii Albionu. Dohromady za Anglii nastoupil v 35 zápasech.

Trenérské úspěchy

Po konci hráčské kariéry se stal trenérem, vedl Middlesbrough, Sheffield Wednesday a Newcastle United. Největšího uznání ale dosáhl jako reprezentační kouč Irska.

To se pod Charltonem dostalo na mistrovství Evropy 1988 a dvakrát na mistrovství světa (1990 a 1994). Za své úspěchy Jack Charlton získal čestné irské občanství.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme