Formule 1 zrušila trénink, kvalifikace se možná odloží. Velkou cenu Štýrska ohrožuje silný déšť

Druhý den závodního víkendu ve Spielbergu, jehož vrcholem bude nedělní Velká cena Štýrska, komplikuje pilotům formule 1 očekávaný silný déšť. Kvůli krajně nepříznivým podmínkám a nesjízdné trati byl nejprve odložen na neurčito a poté zcela zrušen třetí trénink, jehož start byl původně naplánován na poledne. Následná kvalifikace má začít v 15.00, ale pršet má i nadále.

Spielberg Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvůli přívalům vody na Red Bull Ringu byl dopoledne předčasně ukončen závod formule 3. Jezdci byli zastaveni po 12 z 24 kol, protože podmínky na trati byly příliš nebezpečné a v jejich důsledku se stala série nehod.

Španěl Alonso hlásí návrat do formule 1. Dvojnásobný mistr světa bude jezdit za Renault

Číst článek

Pokud nebude v sobotu možné absolvovat žádné jízdy F1, rozhodne o dalším programu vedení závodu. O pořadí na startu nedělní Grand Prix by pak mohly rozhodnout časy dosažené v pátečních trénincích.

V takovém případě by pole position zaujal Nizozemec Max Vertsappen z Red Bullu. V úvahu ale připadá také přesunutí kvalifikace na nedělní dopoledne.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme