Inter snížil požadavky na Lautara Martíneze, i tak si ho Barca nemůže dovolit

Inter snížil požadavky na Lautara Martíneze, i tak si ho Barca nemůže dovolit

Poslední dny média moc neinformovala o příchodu Lautara Martíneze do Barcelony. Katalánský klub nebyl schopen dosáhnout s Interem rozumné dohody. Některá italská média informují, že Inter se rozhodl snížit své přehnané požadavky.

Před několika dny ještě platilo, že odstupná klauzule byla za dvaadvacetiletého útočníka 111 milionů eur. Pro Barcelonu se jednalo o přehnanou částku, a proto čekala, až klauzule ztratí platnost. Barca chtěla do přestupu zahrnout i vlastního hráče Juniora Firpa, jenže to se zase nezdálo vedení italského Interu. Odstupná klauzule vypršela 7. července a Inter se nakonec rozhodl snížit cenu hráče.

Nová přestupní částka se pohybuje okolo 90 milionů eur. Na toto snížení měla vliv i jeho slabší forma po obnovení Serie A. Dvaadvacetiletý útočník by se rád připojil k Barceloně. Ekonomická situace katalánského klubu momentálně není skvělá a snížení požadavků ze strany Interu nic neřeší. Jedině by do transferu musel být zahrnutý jiný hráč. Katalánský deník Sport píše, že do přestupu může být nakonec zatáhnutý Philippe Coutinho.

Martínez by mohl nahradit Suáreze na Camp Nou. Třiatřicetiletý Uruguayec se totiž začíná potýkat se zdravotními problémy. Deník ESP informuje, že Barcelona je s hráčem už dohodnutá, na přestupu se musí ještě domluvit oba kluby.