United přišli v nastavení o tři body, Tottenham vyhrál derby. Sheffield rozdílem třídy zničil Chelsea

United přišli v nastavení o tři body, Tottenham vyhrál derby. Sheffield rozdílem třídy zničil Chelsea
AKTUALIZOVÁNO

Tomáš Souček třetí gól v řadě nepřidal, ale i tak byl v zápase vidět. West Ham porazil Norwich 4:0 a přiblížil se k záchraně. Zápas, na nějž nebudou příliš rádi vzpomínat, má za sebou družina Franka Lamparda. Ta padla na půdě Sheffieldu 0:3. Londýnské derby vyznělo lépe pro Tottenham. Leicester nevyužil zaváhání Chelsea a Bournemouthu podlehl vysoko 1:4. Manchester United v dohrávce remizoval se Southamptonem 2:2:

V Norwichi to bylo představení jednoho muže. Třicetiletý Michail Antonio čtyřikrát skóroval a zajistil londýnskému celku hladké vítězství 4:0. První branku dal už v 11. minutě, když se prosadil po rohovém kopu v malém vápně. Poté stihl dát v prvním poločase ještě jednu branku po standardní situaci a ve druhém dějství nejprve v tváří tvář překonal brankáře Krula a potom v 74. minutě opět ukázal instinkt na malém vápně.

Stejně důležitý krok k záchraně udělal Watford, který doma porazil Newcatle 2:1. Dúbravku dvakrát z penalty prostřelil Deeney.

Liverpool předvedl doma sice několik pohledných útočních akcí, ale i tak svému soupeři více jak jeden gól vstřelit nedokázal. Hosté z Burnley si díky skvělé defenzivní činnosti a jedné proměněné šanci zajistili cennou remízu 1:1. 

Chelsea, která všemi silami bojuje o umístění v nejlepší čtyřce tabulky, klopýtla na půdě Sheffieldu, a to dokonce výrazným poměrem 0:3. Domácí se pyšnili skvělým odhodláním, díky němuž si zajistili vedení o dvě branky a pak přešli na zodpovědnou defenzivu, která hráčům v modrém lámala hlavy. Definitivní tečku za snahami londýnského celka napsal v 77. minutě McGoldrick. 

Manchester City si díky dominantnímu představení do tabulky připisuje další tři symbolické body, když po výhře 5:0 přemohl Brighton. Hrdinou utkání se stal Sterling, jenž zaznamenal hattrick.

Tottenham předčil Arsenal, i když do vedení šli právě „Kanonýři“. V 16. minutě se perfektně do šibenice trefil Lacazette. Za tři minuty poté Son Hung-min vystihl špatnou rozehrávku Kolašinace a obhodil brankáře Martíneze. Ve druhém poločase rozhodl hlavou po rohovém kopu stoper Alderwaireld.

Rudí ďáblové vedli díky rychlému obratu v první půli 2:1 až do 97. minuty, kdy Southampton srovnal na konečných 2:2. Red Devils tak nevyužili zaváhání Chelsea a neposouvají se na třetí místo v tabulce a o Ligu mistrů budou muset zabojovat. Téhle pozdní trefy Obafemiho budou ještě litovat.

Premier League – 35. kolo:

Norwich - West Ham 0:4
Branky: 11., 45+1., 54. a 74. Antonio

Watford - Newcastle 2:1
Branky: 52. z pen. a 82. z pen. Deeney - 23. Gayle

Liverpool - Burnley 1:1
Branky: 
34. Robertson - 69. Rodriguez

Sheffield United - Chelsea 3:0
Branky: 18. a 77. McGoldrick, 33. McBurnie

Brighton - Manchester City 0:5
Branky:
21., 53. a 81. Sterling, 44. Gabriel Jesus, 56. B. Silva

Wolves - Everton 3:0
Branky:
45+2. Jiménez z pen., 46. Dendoncker, 74. Jota

Aston Villa - Crystal Palace 2:0
Branky:
45+4. a 59. Trézéguet

Tottenham - Arsenal 2:1
Branky:
16. Son Hung-min, 81. Alderwaireld - 16. Lacazette

Bournemouth - Leicester 4:1
Branky: 67. a 87. Solanke, 65. Stanislas z pen., 83. vlastní Evans - 23. Vardy

Manchester United - Southampton 2:2
Branky: 20. Rashford, 23. Martial - 12. Armstrong, 90+7. Obafemi