Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Zrodila se hvězda. Procházka protančil první kolo, ve druhém ale zastavil švýcarské hodinky

Sport

  3:59
Abú Zabí - Premiéra vyšla na jedničku. Český MMA zápasník Jiří Procházka debut v UFC zvládl, švýcarského soupeře Volkana Oezdemira knoaktuoval ve druhém kole.

Jiří Procházka uspává Volkana Oezdemira. foto: Instagram UFC

Bývalý šampion japonské prestižní organizace Rizin Jiří Procházka si připsal svou 27. profesionální výhru v kariéře. Ve svém debutu v zámořské UFC předvedl parádní výkon. S Oezdemirem, který si přezdívá „No Time“ a před duely vždy ukazuje na ruku a fiktivní hodinky, si od začátku vyměňovali tvrdé údery, v závěru první kola ubránil i soupeřův pokus o takedown. 

Vyrovnaný zápas se zlomil až na začátku druhého kola. Procházkovi se podařilo trefit high kick, kterým Švýcara omráčil a následnou kombinací údery ho dokázal uspat. 

Jiří Procházka slaví vítězství v UFC

Samotný duel však tak jednoznačný nebyl, Denisa, jak se Procházkovi přezdívá, inkasoval spousty tvrdých úderů, všechny ale bez větších potíží ustál, čímž svého soupeře dostal trochu z rovnováhy. 

Trochu zmatený pak byl i při vítězném rozhovoru. Ten se vzhledem k současné situaci konal online a Procházka až v polovině zjistil, že má stále v ústech chránič na zuby a tudíž mu zřejmě není moc rozumět. 

Samotný galavečer se konal v Abú Zabí bez diváků. V aréně byli přítomní jen pořadatelé, zdravotníci a novináři. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!