Ministerstvo zahraničí: Ministr Petříček na zasedání Rady pro zahraniční věci v Bruselu

12.07.2020 7:34

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček se 13. července 2020 zúčastní v čele české delegace zasedání Rady pro zahraniční věci v Bruselu.

Ministerstvo zahraničí: Ministr Petříček na zasedání Rady pro zahraniční věci v Bruselu
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

K hlavním tématům jednání patří dopady krize spojené s pandemií COVID-19, situace v Libii, nadcházející summit EU s Indií, problematika blízkovýchodního mírového procesu, současný vývoj ve Venezuele a v Hongkongu a podoba turecko-unijních vztahů.

Vystoupení vysokého představitele Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josepa Borrella k aktuálním otázkám bude věnováno situaci v Libyi, nadcházejícímu summitu EU s Indií, problematice blízkovýchodního mírového procesu a současnému vývoji ve Venezuele a v Hongkongu.

Úvodním diskusním bodem Rady bude dopad krize spojené s pandemií COVID-19 na oblast Latinské Ameriky a Karibiku. Téma naváže na předchozí diskuse ministrů o dopadech koronavirové pandemie na jednotlivé světové regiony.

Druhým diskusním bodem bude Turecko a aktuální podoba turecko-unijních vztahů. Ministři zahraničí se soustředí zejména na spolupráci v oblasti migrace, boje proti terorismu, obchodu a energetiky. Rada se zaměří také na problematiku právního státu, lidských práv a roli Turecka v širším regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…