Mourinho opět pění: Někdy mám pocit, že fotbal řídí lidé, kteří mu ale vůbec nerozumí

Mourinho opět pění: Někdy mám pocit, že fotbal řídí lidé, kteří mu ale vůbec nerozumí

Na pár okamžiků po jeho nástupu se sice Tottenham zvedl, ale následně opět přišel hluboký pád, který teď navíc dle mnoha reakcí doprovází ještě několik smolných událostí.

Známý portugalský trenér José Mourinho si s rozhodčími již dlouhodobě nerozumí, ovšem speciální zlost v sobě nesl po bezgólové remíze na hřišti trápícího se Bournemouthu, kde byl jeho mužstvu údajně odepřen jasný pokutový kop.

„Myslím si, že utkání by se odebíralo naprosto jiným směrem, kdyby nám byla přidělena penalta, kterou jsme měli kopat,“ řekl během pozápasové rozhovoru Mourinho. „Podobně jako v duelu proti Sheffieldu, mužem zápasu znovu nebyl žádný hráč v poli,“ pokračoval, přičemž ukazoval do VAR místnosti, kde seděl sudí Michael Oliver. A to je člověk, o němž se portugalský stratég nehodlá nahlas bavit, ta zášť je tam prý příliš velká.

„Každý ví, o čem mluvím, nerad bych to tahal do nějakých detailů. Může za to ta stejná osoba, která seděla ve VAR místnosti v době našeho utkání proti Sheffieldu,“ opakoval se dříve přezdívaný „Special One“ a poukazoval na duel, v němž byl rovněž poškozen.

A nejedná se jenom o chyby rozhodčích, v poslední době je toho na Mourinha nějak moc. Eric Dier, jenž ještě před koronavirovou pauzou vběhl do hlediště, kde konfrontoval fanouška, dostal zpětně pokutu a čtyřzápasový distanc, což portugalského manažera opět dost vytočilo.

„Můj pocit je takový, že v drtivé většině případů řídí fotbal lidé, kteří ani nepatří na tento svět. Ale to je čistě můj názor. Tito mocní lidé nemají cit pro hru. Nemají potřebné znalosti. Je pro ně velmi složité vést něco, o čem nemají ani páru,“ podotýkal v souvislosti s Dierovou stopkou.