12. 7. 2020

Novinka pod lupou: Little Voice (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Little Voice
Žánr drama, hudební
Stanice Apple TV+
Premiéra 10. 7. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 35 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál je v podstatě milostným dopisem adresovaným hudební různorodosti New Yorku a zkoumá cestu hledání autentického směru mladé umělkyně.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Po Close Enough jsem si spravila chuť pilotem, který je více podle mého gusta. Sice to není nic, z čeho bych se posadila na zadek, ale pilot příjemně utekl a nabídl zajímavý pohled na hudbu. V New Yorku v podstatě na každém kroku slyšíte hudbu, melodii, rytmus – a ne jenom od hudebníků, ale ve všem, co vydává zvuky.

Hlavní hrdinka působí příjemně. Je mi jí líto, vypadá, že toho má ve svém životě hodně… a nic lehkého. Z práce do práce, k tomu postižený bratr, a jako třešnička na dortu vlastní nejistota. Je to paradoxní, protože je neskutečně talentovaná – jediné, co jí stojí v cestě za úspěchem a slávou, je její vlastní hlava. A tak to má spousta lidí, nervozita si dokáže vybrat svou daň, a neplatí to pouze o hudebním průmyslu. I sebelepší talent vám nepomůže, pokud sami sobě nevěříte, že to dokážete.

Hudební složka je zde zastoupena výrazně a perfektně se sem hodí. Už úvodní písnička navodí tu správnou atmosféru. Vrcholem je pak druhý původní song, který sama hrdinka skládá a u závěrečných titulků ho můžeme slyšet celý. Trošku mi tato hudba připomíná styl z Instant Star, z pozdějších sérií, kdy Jude už nebyla jen popová princeznička, ale popouštěla uzdu své kreativitě (2 AM stále patří mezi moje srdcovky).

Jsem zvědavá, co první řada přinese. Doufám, že se bude točit hlavně okolo snu hrdinky, i když mám pocit, že problémy okolo rodiny a vlastního milostného života budou taky zastoupené hodně výrazně. Možná právě kvůli tomu mám po pilotu trošku rezervy a nehodnotím ještě lépe, i když se mi pilot opravdu moc líbil.

  • perfektní hudba
  • problémy, se kterými se dokáže divák ztotožnit
  • hlavní hrdinka
  • naznačený romantický trojúhelník
  • místy až moc depresivní
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
litllewitch

litllewitch

Zatím jsem viděla 2 díly a je to příjemná hudební oddechovka :)
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Skvělý seriál. Možná hlavní hrdinka je místy až trošku moc přecitlivělá, ale dohání to svým...
před 2 roky
Další články k tématu