Hlavní obsah

Tesco pořádá letní potravinovou sbírku na pomoc lidem v nouzi

Novinky, Tesco Stores ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie koronaviru si vybírá svou daň. Třetině domácností v ČR za pandemie klesly příjmy. Společnost Tesco rychle zareagovala a pořádá letní potravinovou sbírku, která potrvá až do konce srpna ve všech 186 prodejnách Tesco po celé republice. Zákazníci mohou darovat trvanlivé potraviny na speciální sběrná místa za pokladnami v obchodech.

Foto: Tesco Stores ČR

Trvanlivé potraviny potřebným lze darovat až do konce prázdnin

Článek

Tesco s pomocí potravinových bank pořádá svou vůbec největší a nejdelší potravinovou sbírku ve střední Evropě, aby pomohlo těm nejohroženějším – seniorům, matkám samoživitelkám a mladým rodinám. Právě těmto lidem jsou určeny trvanlivé potraviny z právě probíhající sbírky. Tato velká komunitní akce v ČR navazuje na mimořádný potravinový dar v hodnotě 4 500 000 Kč, které Tesco poskytlo potravinovým bankám v průběhu dubna-května 2020, aby rychle pomohlo překlenout kritické období v mnohých rodinách.

Pomozte nákupem trvanlivých potravin

Rekordně dlouhá sbírka potravin probíhá až do konce prázdnin ve všech obchodech Tesco. Zákazníci mohou pomoci tak, že ke svému běžnému nákupu přihodí trvanlivé potraviny, a po zaplacení je odevzdají na speciálně označených sběrných místech za pokladnami v prodejně. Nejvíce žádanými potravinami k darování jsou rýže, těstoviny, olej, omáčky, cukr, mouka, mléko, džemy, káva, ale také dětská výživa, kterou ocení zejména maminky samoživitelky.

Foto: Tesco Stores ČR

Sběrná místa pro darování trvanlivých potravin

Potravinová sbírka Tesco probíhá v přímé spolupráci s regionálními potravinovými bankami. Všechny darované potraviny jsou nejprve převezeny do nejbližší potravinové banky, kde se roztřídí, zkontrolují a připraví pro odběratelské neziskové organizace. Potravinové banky spolupracují s více než 700 charitativními a dobročinnými organizacemi po celé České republice.

Tesco pomáhá

Tesco dlouhodobě pomáhá těm, kteří to nejvíce potřebují. Od vypuknutí pandemie v březnu darovalo Tesco lidem v nouzi více než 205 tun potravinových přebytků, což odpovídá zhruba 480 000 porcí jídla. V uplynulém roce pak darovalo potravinovým bankám přes 1 188 tun potravin, což představuje přes 2,7 milionů porcí jídla pro lidi v nouzi.

Veškeré informace o letní potravinové sbírce Tesco najdete na webových stránkách: https://itesco.cz/sbirka-potravin/

Výběr článků

Načítám