„Během nedělního rána 12. července 2020 Kelly Prestonová, zbožňovaná manželka a matka, zemřela po dvouletém boji s rakovinou prsu,“ uvedl v oficiálním smutečním oznámení představitel herecké rodiny pro magazín People.

„Sama si vybrala, že svůj zápas chce svádět v soukromí, a tak už nějaký čas docházela na léčení. Měla podporu své nejbližší rodiny a přátel,“ doplnil také člen rodiny.

Po Kelly nyní nejvíce truchlí její muž John Travolta, za něhož byla vdaná už od roku 1991, ale i jejich děti - dcera Ella (20) a syn Benjamin (9). Manželé měli ještě autistického syna Jetta, ale ten v pouhých 16 letech zemřel v lednu 2009 po těžkém záchvatu.

„Byla to rozzářená a milující duše, která se hluboce zajímala o ostatní a vnesla život do všeho, čeho se dotkla. Její rodina žádá o pochopení jejich situace a v současnosti potřebuje hlavně soukromí,“ stálo v prohlášení o smrti Prestonové. Také ona byla herečkou a diváci si ji mohou pamatovat například z rolí ve filmech Letuška 1. třídy, Dvojčata, Jack Frost, Jerry Maguire či seriálů Joey nebo Médium.

VIDEO: Travolta během návštěvy ČR: Odletěl tryskáčem z Karlových Varů do Prahy

Video
Video se připravuje ...

John Travolta odletěl tryskáčem z Karlových Varů do Prahy Marek Pátek

Smrt své milované ženy již veřejně okomentoval i sám Travolta, tedy hvězda Pomády, Hairspray či Pulp Fiction. „S těžkým srdcem vás musím informovat, že má krásná žena Kelly prohrála svůj dvouletý boj s rakovinou prsu,“ objevilo se na jeho instagramu.

Herec též uvedl, že bojovala statečně a měla lásku a podporu mnoha lidí. Poděkoval také doktorům a sestrám v nemocnici MD Anderson Cancer Center a dalších institucích, stejně tak prý dalším, kdo byli Prestonové po boku, kterým prý bude navždy vděčný. 

„Nějaký čas se teď budu věnovat svým dětem, které právě přišly o svou matku, takže mi prosím odpusťte, že o nás teď nějakou dobu neuslyšíte. Ale prosím vězte, že v následujících týdnech a měsících, jak se budeme hojit, ucítím příval vaší lásky,“ dodal Travolta smutně.

VIDEO: Travolta během návštěvy ČR: Každý si chtěl sáhnout!

Video
Video se připravuje ...

Óóóó, Džony! Každý si chtěl sáhnout na Travoltu Thomas Kruchina, Markéta Reinischová, Petr Soukup

Fotogalerie
34 fotografií