Hlavní obsah

Manželku zardousil a hodil do rybníka, pak zabil i jejího psa. Soud mu potvrdil 12 let

Novinky, bad
Praha

Třiapadesátiletý muž z Havlíčkova Brodu, který loni po dvacetiletém manželství zardousil svoji manželku, si za vraždu odsedí dvanáct let ve vězení. Rozhodl o tom v úterý pražský vrchní soud, když zamítl odvolání obžalovaného a potvrdil tím květnový verdikt Krajského soudu v Pardubicích.

BEZ KOMENTÁŘE: Eskorta přivádí obžalovaného k jednáníVideo: Novinky

 
Článek

Obhájkyně obžalovaného se snažila v odvolání soud přesvědčit ke snížení trestu, soud to ale odmítl. „Krajský soud v zásadě přihlédl ke všem relevantním skutečnostem a okolnostem a na jejich základě pak uložil obžalovanému správně trest při spodní hranici zákonné trestní sazby,“ odůvodnil zamítavé rozhodnutí předseda odvolacího senátu Martin Zelenka.

„Je třeba přihlédnout k jeho jednání po činu, myslím tím ukrytí mrtvoly a zabití psa, ale také ke spáchání činu na osobě blízké,“ dodal s tím, že výměra trestu je v daném případě správná a zákonná.

Pohřešovanou ženu z Havlíčkova Brodu někdo zabil, policie žádá o pomoc

Krimi

Muž byl podle svých slov v manželství dlouhodobě nespokojený. Měli prý s partnerkou už dlouho neshody. Obžalovaný se ženou už dále žít nechtěl, rozvést se ale chtěl až potom, co jejich děti dostudují. Nakonec vše dopadlo mnohem tragičtěji.

V osudný červencový večer loňského léta se oba manželé v posteli znovu hádali, manželka mu vyčítala nevěru a muž ji chtěl umlčet. Nalehl na ni a oběma rukama ji chytil za krk a rdousil ji, dokud nezemřela.

Její tělo pak naložil do auta, odvezl k rybníku, kde jej zatížil kompresorem a hodil do vody.

Tělo psa i oblečení vyhodil

Pak zabil i jejího bišonka a spolu s manželčiným oblečením ho hodil do kontejneru na nedalekém sídlišti. „Pes byl taky předmětem našich častých sporů, rádi jsme cestovali, ale mazlíček vás občas omezuje při návštěvách turistických objektů. Byl to ale malý pes a manželka si myslela, že si s ním může dělat, co chce, často jsme se o tom hádali,“ vysvětlil muž.

Na policii posléze nahlásil, že se jeho žena nevrátila z venčení psa. Policie spustila pátrání a tělo ženy našla o pár dní později náhodně rodina, která při cestě z jižních Čech do Polska u rybníka na polní cestě zastavila, aby tam přebalila a nakrmila miminko.

Zatemnil se mi mozek, řekl obžalovaný z vraždy manželky. Našli ji mrtvou v rybníku

Krimi

Tchán mu odpustil

Muž se potom k činu přiznal. Nikdo z blízkých od muže brutální vraždu nečekal, přestože mnozí ve svědectví připustili, že zesnulá žena byla dominantní v soužití a většinou prosadila svou.

„Vždy ho, ať se to týkalo rekonstrukce domu, nebo třeba dovolené, stavěla před hotovou věc, psychicky jej dusila a naprosto ji nezajímaly jeho názory a plány,“ uvedla jedna ze svědkyň.

„Ihned jsem mu ten čin odpustil, a když bude potřeba, klidně ho vezmu k sobě. Chceme ho mezi námi,“ řekl v minulosti otec zavražděné ženy.

„Tento čin se nikdy neměl stát, jakákoliv slova lítosti nikdy nevystihnou to, co cítím. Vím, že si za to zasloužím trest,“ prohlásil na závěr odvolacího jednání obžalovaný s tím, že požádal soud o snížení trestu, protože mu dvanáct let přišlo jako nepřiměřeně moc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám