JKP v motokrosu – Další sezony závody v Jiníně

Na neděli, 19. července je naplánován druhý závod jihočeského KP v motokrosu na mistrovské trati v Jiníně. Navzdory opatřením Covid-19 se tento seriál rozjel ve velkém stylu už na prvním červnovém závodě v Klukách u Písku. Ve stejné režii a za účasti špičkových jezdců MMČR i ze zahraničí bude pokračovat seriál v Jiníně. Startuje se ve třídách 65ccm+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterán 40+, MX2 a MX1. Nachystán je též volný závod třídy 50ccm pro začínající jezdce, který se pojede na odlehčovací trati.

Pořadatel závodu MX Enduro Park Jinín si zaslouží velkou pochvalu. Minulý víkend pořádal MMČR v endurosprintu, tento víkend jihočeský KP, který bude generálkou na závod MMČR, který se v Jiníně pojede hned týden poté…! To je obrovský pořadatelský zápřah, který se dá zvládnout jen díky neskutečnému nasazení duše jinínského závodiště Jaroslava Kalného a party nadšenců kolem něho.

Lídry jednotlivých tříd jihočeského KP po prvním závodě seriálu jsou bratři Moritz Ernecker ve třídě 65ccm a Max Ernecker ve třídě 85ccm (oba Motosport Chýnov), dále pak Dominik Vaněk z Votic ve třídě Hobby MX2, Jakub Vrňák z Neveklova v kategorii Hobby MX1, třídu Veterán ovládl Vladislav Mužík z Motosportu Chýnov, jeho týmový kolega Zdeněk Svoboda byl pak nejlepší ve zvlášť hodnocené kategorii veteránů nad 50 let a veteránům nad 60 let vévodil Miroslav Kukrál z týmu 4C Racing. Ve skvěle obsazené třídě MX2 (HR Technik Cup) se stal vítězem jezdec seriálu MS Belgičan Nathan Renkens z týmu NR83 před českým reprezentantem Petrem Polákem z IXS MXGP Teamu a třídu MX1 (HR Technik Cup) ovládl Václav Kovář z HT Group Teamu před Martinem Fiňkem z týmu Promoto Husqvarna RT.

Podobně kvalitní obsazení se dá očekávat i v neděli v Jiníně, kromě českých účastníků seriálu MMČR je přihlášeno hned několik kvalitních jezdců z Rakouska i z Německa. Tréninky začínají v Jiníně v 7.45 hod., odpolední jízdy ve 13 hod. Více informací se dozvíte - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist