Letní horka jsou v rozpálených městech někdy k nesnesení. Sbalte si kufr a vyrazte se ochladit do některého ze skalních měst.

Prachovské skályZdroj: Redakce

Magické Broumovsko


Krajina kolem města Broumov je jako ze sna. Malebná zákoutí, polozapomenuté vesničky a překrásná příroda jsou doslova balzámem na duši. Přírodní krásy skvěle doplňuje soubor církevních staveb, které jsou jako šperky zasazené do krajiny a dávají tak místu neobyčejně mag!ický náboj. K tomu, abyste pochopili, v čem je Broumovsko, tak výjimečné, musíte sem přijet.

Horké letní dny jsou pro pobyt v Broumově a okolí zcela ideální. Zchladit se můžete přímo v Broumově. Místní opravený klášter stojí za návštěvu. V místním sklepení čekají na odvážné návštěvníky mumie z nedalekého Broumova. Pro méně odvážné je tu klášterní vinotéka s vybranými druhy vín od moravských vinařů.

Pokud dáváte přednost přírodním krásám, navštivte teplické nebo adršpašské skály. Krásné jsou i o něco méně známé Broumovské stěny či Jiráskovy skály. Ubytování na Broumovsku můžete spojit i s cyklovýletem po okolí a nebo návštěvou příhraničních polských měst.

Lákavé Kokořínsko


CHKO Kokořínsko se nachází na rozhraní Středočeského a Libereckého kraje. Dominantou je majestátní hrad Kokořín, který dal lokalitě jméno. 

Najdete tu samozřejmě i nepřeberné množství přírodních památek a zajímavostí, které byste rozhodně neměli minout. Za všechny uveďme nejznámější Kokořínské pokličky či pozoruhodná jeskyně Klemperka. Zajímavé jsou i do pískovce vytesané Čertovy hlavy nedaleko obce Želízy.

Ubytování na Kokořínsku si nejlépe užijete v některém z venkovských stavení či v rodinném penzionu. Objevování Kokořínska je skvělé jak pěšky, tak na kole.

Český rájZdroj: Redakce

Malebný Český ráj


Český ráj nejsou jenom Prachovské skály. Skalních měst je tu mnohem více a pokud se zrovna nechcete tlačit v davech turistů, jistě si tu i vy najdete své klidné místo k rozjímání.

Mezi nejkrásnější skalní města se řadí Hruboskalsko. příjemnou procházku ve skalách si můžete zpestřit návštěvou hradu Valdštejn či návštěvou zámecké restaurace na Hrubé Skále. Za návštěvu stojí ale také Drábské světničky či Klokočské skály. Zastavit se při putování Českým rájem můžete i na hradu Trosky neb u některého z 

Ubytování v Českém ráji je perfektní volbou nejen pro horolezce, ale také pro romantické duše. Český ráj inspiroval nejen malíře, spisovatele, ale také básníky, zcela jistě okouzlí i vás!