Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Nadšenec si vyrobil karavan z leteckého motoru

Nadšenec si vyrobil karavan z leteckého motoru
Čtyřlůžkový karavan vznikl ze starého motoru letounu V10 | zdroj: Profimedia

Letecký mechanik Steve Jones, který sloužil u britského letectva, svou práci skutečně miluje. Až tak, že ze starého proudového motoru vyrobil unikátní karavan, ve kterém hodlá s rodinou trávit své dovolené.

Jones během měl své více než pětileté služby u letectva na starosti mimo jiné opravy dopravních letounů VC10 a jak přiznává, letadlo si zamiloval. Po odchodu z armády se mu s kamarády podařilo jeden z vyřazených letounů uvést zpět do letuschopného provozu, to mu ale nestačilo.

Snil o tom, že se do VC jednou nastěhuje. Což se mu v podstatě splnilo, když se mu loni podařilo získat motor ze svého "miláčka".

Během tří měsíců ho společně se dvěma přáteli přestavěl na originální čtyřlůžkový karavan, kterému nechybí ani malá kuchyňka s dřezem a sporákem. Navíc má rodina se dvěma dětmi úžasný výhled z ústí motoru či bočních dveří.

Protože Jones není jediným leteckým nadšencem na světě, stal se jeho mobilní domov hitem. Kromě slov obdivů se mu kupí i nabídky na prodej – za karavan, jehož přestavba vyšla na v přepočtu zhruba 117 tisíc korun, mu jeden ze zájemců nabídl dokonce tři čtvrtě milionu korun.

Jones však svůj motorový karavan prodat rozhodně nemíní. Splnil si jeho stavbou svůj životní sen.   

Zdroje:
The Sun