Hlavní obsah

Nemám důvod k rezignaci, reaguje Vojtěch na demonstranty

– Praha
Novinky, ber

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) nevidí důvod ke svému odstoupení z funkce. Zopakoval to v pondělí v souvislosti s demonstrací v Ostravě, kde ho účastníci k takovému kroku vyzvali. Zavedená opatření byla podle ministra správná.

Demonstranti v Ostravě vyzvali Vojtěcha k rezignaciVideo: Právo

 
Článek

„Nevidím důvod, proč bych měl odstupovat. Moje role jako ministra zdravotnictví je bojovat s koronavirem. Pokud jsou objektivní fakta, že máme problém v Moravskoslezském kraji, který se identifikuje jako nejvíce rizikový, tak je mojí povinností činit kroky k zabránění šíření nemoci,“ uvedl ministr.

Požadavek na odstoupení ministra zazněl na pondělní demonstraci v Ostravě, kde se sešlo odhadem kolem dvou tisíc lidí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO)

Organizátoři ji svolali, aby dali najevo nespokojenost s postupem hygieniků i státu poté, co bylo v pátek prakticky z hodiny na hodinu vyhlášeno zpřísnění opatření proti koronaviru. V Moravskoslezském kraji jsou opět povinné roušky v MHD a ve veřejných budovách.

Odmítáme být regionem porobených. Ostrava demonstrovala proti opatřením

Domácí

Zakázané jsou také akce nad 100 osob. Kvůli tomu byla zrušená řada kulturních podniků jako například NeFestival, jenž měl být jakousi náhradou za Colours of Ostrava.

Vojtěch v neděli uvedl, že opatření byla správná, ale káral krajské hygieniky, kteří podle něj špatně komunikovali s krajem a obcemi. V pondělí to zopakoval.

Nejdůvěryhodnějším ústavním činitelem je Hamáček, následuje Vojtěch

Domácí

„Situace v Moravskoslezském kraji vyžadovala přijetí mimořádných opatření. Kraj je nejvíce zasažený v celé České republice. Opatření jsou proto jednoznačně správná,“ bránil se Vojtěch.

Roušky nikomu neuškodí, ani venku. Hejtman obhajoval restrikce v Moravskoslezském kraji

Domácí

„Jednání krajské hygienické stanice ale bylo špatné. V tomto směru je třeba něco změnit. Pokud by se nemoc rozšířila, potom bychom museli zvážit, jestli jsme někde nechybovali,“ dodal Vojtěch.

Foto: Aleš Honus, Právo

Pondělní demonstrace v Ostravě proti narychlo zavedeným koronavirovým opatřením

Reklama

Výběr článků

Načítám