globalmoto_duben_nolan




Petr Kovář na tandemu s Vláďou: Motokros, můj život

Páteční rozhovor se stal motokrosovou záležitostí, protože nás navštívil jeden z našich nejlepších závodníků, Petr Kovář. Psal se rok 1987, kdy tento motokrosař přezdívaný Komik vybojoval celkové osmé místo v mistrovství světa, které od té doby nikdo nepřekonal. Poslechněte si jeho vyprávění, protože rozhodně stojí za to.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Náš tip

Nekrácených 51 minut ke stažení zde - kovar.mp3

Petr Kovář patří mezi motokrosovou špičku, a to nejen u nás, ale i v zahraničí. K motokrosu ho přivedl tatínek a na motorku ho posadil už ve čtyřech letech. Jak říká, aby člověk na motokrosových tratích něco dokázal, musí mít srdíčko, a to Petr rozhodně má. Díky tomu se probojoval do Dukly Praha, což byl vrchol každého motokrosaře. V rozhovoru vypráví o kamarádech, o životě v Dukle, ale i závodním nářadí, které mu občas dokázalo udělat pořádné starosti. Nebo o komentování závodů, kterému se věnuje nyní.

Jak říká, v době kdy závodil, nebyly motokrosové speciály ČZ v nejlepší kondici, a tak se snažil získat pod zadek japonské mašiny, které fungovaly a byl na ně spoleh. Petr závodil jak v domácím mistráku, tak ve světě a vždycky patřil mezi nejlepší borce na trati. Poslechněte si vyprávění o závodění se světovou konkurencí, o tom, jak začal fungovat jako privátní jezdec a o tom, jak si získal fanoušky doma i v zahraničí. Pokud se budete chtít dozvědět víc, nezapomeňte si stáhnout celý rozhovor ve formátu MP3 a nebo si přečtěte knihu „Motokros můj život“, kterou Petr napsal.      

O čem se mluvilo:

  • Jak Petra přivedl k motokrosu tatínek
  • Jak začal závodit a vyhrávat
  • Jak se dostal do Dukly Praha
  • O závodech ve světě, ale i doma
  • Jak motocykly ČZ přestaly stíhat japonské konkurenci

Přečtěte si také:

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 24 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 6 Kč
Fenome753 přispěl 6 Kč
Din00 přispěl 6 Kč
ThomsonMotorson přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist