yamaha_demo_tour




Honda Adventure Roads potřetí. Jezdci na Africách Twin zamíří na Island

Třicet jezdců na nových Hondách Africa Twin 1100, jedenáct dní dobrodružství na Islandu, jízda s rallye hvězdami HRC, a to celé jako kompletní balíček „na klíč“ od japonské značky, to je třetí ročník akce nazvané Honda Adventure Roads. Je libo výlet?

U nás tuhle akci japonského výrobce moc neznáme, ale je to již její třetí ročník. Koná se každé dva roky, první proběhla v létě 2017, když se 40 motocyklových nadšenců vydalo na 8denní, 3500 km dlouhou cestu z Osla na Nordkapp – nejsevernější bod Evropy. V roce 2019 vedla 3700 km dlouhá trasa další Adventure Roads „od oceánu k oceánu“ z jihoafrického Durbanu do Kapského města a bylo to zase trochu jiné, když si během 12denní cesty v kulisách impozantních krajinných scenérií účastníci vyzkoušeli jízdu v různých typech terénu. 

A teď Honda vyhlásila třetí ročník a vracíme se zase na sever. Sice ne tak vysoko jako v případě Nordkappu, ale dost vysoko a hlavně do úplně jiné krajiny. V termínu od pátku 25. června do pondělí 5. července 2021 proběhne třetí ročník Honda Adventure Roads a nyní se 30 jezdců na nových jedenáctistovkách Africa Twin vydá do unikátní sopečné krajiny Islandu!  Z Reykjavíku, nejsevernějšího hlavního města na světě, účastníci vyrazí směrem na jih ostrova, poté se vydají do opuštěných horských oblastí na severu a v závěru akce dorazí zpět do Reykjavíku. V jedněch z nejatraktivnějších jezdeckých pasáží na severní polokouli si užijí dokonalé asfaltové silnice i štěrkové cesty, prověří své schopnosti při jízdě po známém černém písku i při překonávání říčních brodů, a to vše v majestátních kulisách ostrova pověstného svými sopkami, vodopády, lávovými poli, gejzíry a více než 22 hodinami letního denního světla.

Celá akce je koncipována jako jedno velké dobrodružství "all inclusive", čili vy si musíte akorát sbalit motocyklovou výbavu a dopravit se v daný termín do Reykjavíku. Trasy jsou přichystané, první dny na vás čekají profíci z rallyového týmu HRC, od nichž byste měli dostat nejednu cennou radu pro jízdu v terénu (budete jezdit společně), máte k dispozici zdravotníky i mechaniky, bágly vám veze doprovodné auto, nestaráte se o jídlo, pití, benzín, servis ani ubytování, které je každý večer v luxusním hotelu, abyste si po náročném dni mohli kvalitně odpočinout.

Zní to super, že? A teď to nejdůležitější, jak se dostat mezi těch 30 vyvolených. Zaprvé musíte mít doma svoji Africu Twin. Honda v podmínkách akce neříká, že by to musela být přímo nová jedenáctistovka, prostě Africa. Na té tam ale jezdit nebudete, pořadatel přichystá pro účastníky vlastní motocykly a půjde o mix modelů CRF1100L Africa Twin, CRF1100L Adventure Sports a CRF1100L Adventure Sports ES (se semiaktivním odpružením Showa EERA). Potom vám musí být mezi 25-70 roky a musíte mít za sebou alespoň pět let zkušeností s jízdou na motocyklu, protože tohle bude sice pěkný výlet, ale ne úplně pro slečinky. Ty si mimochodem s sebou neberte, akce je vzhledem k náročnosti některých tratí určena čistě pro jednotlivce. No a nakonec musíte na celou tuhle dovolenou mít dostatek financí, účast na tomto třetím ročníku Honda Adventure Roads stojí 5000 EUR (cca 135 000 Kč), nevratná záloha 500 EUR se platí do konce ledna 2021. Registrovat se můžete na stránkách akce.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Zdenek54 přispěl 3 Kč
pernik92 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist