MMČR v motokrosu 2020 – Třetí závod sezony v Jiníně nabídl nabité startovní rošty

Už potřetí v letošní sezoně jsme na Kůta MMČR viděli nadupané závody, plné startovní rošty a skvělou diváckou kulisu. Závod v Jiníně se vydařil a zná své vítěze. Všichni jezdci předvedli kvalitní výkony a nabídly napínavou podívanou často od startu až do cíle. Hlavně ve třídách MX1 a MX2 opět figurovala zahraniční jména a boje o vítězství tak nebyly pro nikoho procházkou růžovým sadem.

MX1

1. rozjížďka:
Holeshot v první jízdě si pro sebe urval Maximilian Nagl (Haas Racing Team) a celou rozjížďku se držel na prvním místě s poměrně velkým náskokem před ostatními. Druhý po startu chvíli jezdil Lukas Neurauter (Osička MX Team) a třetí Filip Neugebauer (Osička MX Team), za nimi Václav Kovář (HT Group Racing Team). Ten se ale velmi rychle probojoval na druhou pozici, na které dlouho jezdil osamocen, ovšem, stejně jako v Kaplici, byl rychlejší než Kovář Pascal Rauchenecker (Orion Racing Team), který se dostal před Kováře. Rauchenecker tedy druhý, Kovář v první jízdě třetí. Na čtvrté pozici dojel Filip Neugebauer, kterému se jízda povedla zatím nejlépe v sezoně. Skvělé páté místo bylo Martina Krče (Sixtynine MXRT s. r. o.), šesté patřilo Dušanovi Drdajovi (Yamaha Čepelák Racing Team). Nejlepší výsledek, a to sedmé místo, zajel v první jízdě František Smola (4c Racing).

2. rozjížďka:
Stejně jako v té první, si i ve druhé rozjížďce vyjel jasné vítězství Max Nagl, který svým soupeřům po startu velmi rychle ujel. Vyhrál tak celkově závod v Jiníně a stále je lídrem třídy MX1. Dlouho se ho statečně držel Martin Krč, který na druhé pozici jezdil téměř osamocen. Postupně se k němu ale blížil Pascal Rauchenecker, který měl rychlejší časy na kolo, a tím pádem bylo jasné, že Krče na druhé pozici vystřídá, a tak se také stalo a Rauchenecker byl celkově druhý v Jiníně a druhý je nyní i průběžně. Na třetího Krče si následně začal dělat zálusk Václav Kovář, ten ale ztratil pár vteřin v souboji s Lukasem Neuaruterem a Filipem Neugebauerem a na dobytí Krče by potřeboval delší rozjížďku, musel se tak spokojit se čtvrtou příčkou v rozjížďce, ovšem celkově v závodě i průběžně v seriálu je Kovář třetí a stále je nejlepším Čechem v MMČR. Celkové čtvrté místo si z Jinína odvezl Martin Krč, páté Filip Neugebauer, šestý byl Dušan Drdaj , sedmý Lukas Neurauter, osmý Martin Finěk (Promoto Husqvarna Racing Team), který v Jiníně jezdil skvěle, vedlo se také celkově devátému Františkovi Smolovi, desátý skončil celkově Jaromír Romančík (SXS FORM VISION Racing Team).

MX2

1. rozjížďka:
Do první zatáčky vystřelil nejrychleji Michael Sandner (Motosport Chýnov v AČR), pronásledovaný Jonášem Nedvědem (Orion Racing Team), který se letos na start postavil poprvé, za nimi jezdil Kristof Jakob (ADOS HTS KTM TEAM). Sandner si velmi brzy na čele vybudoval velký náskok a za něj se zařadil Pavel Dvořáček (MTX Racing Team), který tak předváděl svůj nejlepší výkon sezony. Měl na sobě ale nalepeného Richarda Šikyňu (JD GUNNEX KTM Racing Team) a Petra Poláka (IXS MXGP Team), kteří zajížděli rychlejší časy, a bylo jenom otázkou času, kdy se dostanou před Dvořáčka. V cíli rozjížďky zůstalo první místo stejné – Michael Sandner. Druhý do cíle dojel Petr Polák. Velmi dobrý výsledek, a to třetí místo, se povedlo Markovi Sukupovi (HT Group Racing Team), první jízda se skvěle vydařila také Adamovi Duškovi (Sixtynine MXRT s. r. o.) na čtvrté pozici, pátý skončil Šimon Jošt (Osička MX Team) a šestý Jakub Terešák (JD GUNNEX KTM Racing Team). Richard Šikyňa jízdu bohužel nedokončil, Pavel Dvořáček, který se dlouho držel na podiových pozicích skončil osmý, Jonáš Nedvěd si po skvělém startu vykloubil palec a propadl se až na dvanáctou pozici

2. rozjížďka:
Holeshot druhé jízdy třídy MX2 byl jako přes kopírák, ukořistil ho Michael Sandner. Už to vypadalo, že zase bude jenom kontrolovat svoje první místo, jenže se na něj nalepil Adam Kovacs (Husqvarna Maurer Gep Racing Team), který byl v první jízdě až desátý, a také Petr Polák s Richardem Šikyňou, kteří zajížděli podobné časy jako první Sandner a každý z nich se chtěl dostat na jeho místo. Na malý okamžik se ze čtvrtého místa na první probojoval Šikyňa, stačila ale drobná chyba a byl zpátky tam, kde předtím. Sandner si mezitím vyjezdil pár vteřin náskok, na první pozici ho už nikdo neohrozil a stal se celkovým vítězem závodu v Jiníně. Se svým výkonem mohl být spokojený i Kovacs, který sice neudolal prvního Sandnera, ale rozhodně si spravil chuť po první nepovedené jízdě, byl druhý a v závodě tak celkově třetí. Třetí příčka v rozjížďce patřila Petrovi Polákovi, který si tak odvážel celkové druhé místo. V Jiníně skončil celkově čtvrtý Marek Sukup, který tak zažil zatím nejlepší den sezony, celkové pátý skončil Johannes Klein (PP Racing), šestý Šimon Jošt, sedmý Jakub Terešák, osmý Adam Dušek, kterému trať v Jiníně opravdu sedla, devátý Jan Pancar a desátý Pavol Repčák. Lídrem tabulky je tedy průběžně Michael Sandner, druhý je zatím Tom Vialle (Red Bull KTM Factory Racing/ Motosport Chýnov), který se ovšem už Kůta MMČR účastnit nebude, třetím jezdem tabulky je Richard Šikyňa.

Ženy

1. rozjížďka:
Třída žen nabídla v první rozjížďce napínavý souboj o přední pozice. Téměř celou jízdu vedla rakouská jezdkyně Elena Kapsamer (Motosport Chýnov v AČR), která ovšem v posledním kole upadla, vykloubila si kyčel, musela ji do nemocnice transportovat helikoptéra a bude muset zranění nějakou dobu léčit. První místo tak opět přenechala Kristýně Vítkové (Yamaha Čepelák Racing Team), která během jízdy musela párkrát dohánět, nejdřív kvůli špatnému startu, v polovině závodu kvůli drobné chybě. Dařilo se Lucii Simonové, která skončila na druhé pozici. Třetí dojela Sarah Schnelzer (Motosport Chýnov v AČR). Čtvrtá v cíli byla Barbora Laňková (Orion Racing Team), pátá dojela Alexandra Massury (Motosport Chýnov v AČR) a šestá Alina Barthel (Motosport Chýnov v AČR).

2. rozjížďka:
Holeshot ve druhé jízdě třídy Žen urvala Lucie Simonová, pronásledovaná Alexandrou Massury a Barborou Laňkovou, čtvrtá vystartovala Kristýna Vítková. Chvíli nechala svoje soupeřky jezdit před ní, ale přibližně po dvou kolech se probojovala na svoji tradiční první pozici s velkým náskokem na ostatní a vítězství v Jiníně patřilo jí. Druhá byla Sarah Schnelzer, která skončila druhá i celkově. Lucie Simonová udělala na konci závodu chybu, upadla a nakonec se musela spokojit se čtvrtým místem v cíli druhé jízdy, celkově v závodě byla třetí. Další v pořadí celkového pořadí v Jiníně byla čtvrtá Barbora Laňková, pátá Kristýna Tomišková (Team motokrosová škola CZ) a šestá Alina Barthel. V průběžném hodnocení je držitelkou červené tabulky stále Kristýna Vítková, na druhé místo se výkonem v Jiníně probojovala Sarah Schnelzer a třetí průběžně je Barbora Laňková.

Veteráni

1. rozjížďka:
První jízdu třídy Veterán opět ovládl Petr Bartoš (Orion Racing Team), který nechal své soupeře daleko za sebou. Nepřekonal ho ani Martin Žerava (KRTZ Motorsport), který si z první rozjížďky odvezl druhé místo, stejně jako v předchozích závodech do cíle třetí dojel Radek Toman (Promoto Husqvarna Racing Team). Čtvrtá pozice patřila známému rakouskému jezdci Michaelu Stauferovi. Pátý skončil Martin Brádka a šestý Vladislav Mužík (Motosport Chýnov v AČR).

2. rozjížďka:
Ve druhé jízdě byl opět nejrychlejším závodníkem Petr Bartoš, který vedl závod od startu až do cíle a stejně jako v předchozích závodech skončil celkově první. Druhý projel cílem Martin Žerava, ovšem jeho umístění nebylo celou dobu tak jednoznačné. Během závodu upadl a musel dohánět, před sebe ho dlouho nechtěl pustit Michael Staufer, Žerava ho ovšem udolal v předposledním kole, Staufer byl třetí v rozjížďce i celkově v závodě. Celkové čtvrté místo patřilo v Jiníně Radkovi Tomanovi, páté Vláďovi Mužíkovi a šesté Zdeňkovi Pučálkovi (KRTZ Motorsport). Průběžně vede tabulku Petr Bartoš, druhý je Žerava a třetí Toman.
V kategorii Veterán 50+ ovládl závod v Jiníně Roman Majer, druhý dojel Josef Nesejt a třetí Roman Skalka (SXS FORM VISION Racing Team). Tabulku průběžných výsledků vede Roman Skalka.

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist