Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Bezpečně na silnici

OLOMOUCKÝ KRAJ - Policisté o víkendu provedli řadu dopravně bezpečnostních opatření v kraji. 

Ve snaze snížit nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v období letních prázdnin policisté přichystali o víkendu několik dopravně bezpečnostních akcí v celém Olomouckém kraji. Opatření cílila nejen na řidiče osobních či nákladních vozidel, ale i na motocyklisty nebo řidiče autobusů.

V pátek 24. července se dopravní policisté v noci zaměřili na kontrolu řidičů, zda neřídí pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek v Přerově. Z 215 kontrolovaných motoristů přistihli dva řidiče pod vlivem alkoholu a jednoho pod vlivem drog.

V sobotu a neděli na Červenohorském Sedle policisté zacílili na řidiče motocyklů. Akce byla spojená s prevencí a policisté a krajský koordinátor BESIP zde společně s motocyklovým závodníkem Lukášem Peškem představil kampaň LIMIT.

Další dopravně bezpečnostní akce proběhla o víkendu v rámci mezinárodní spolupráce organizace TISPOL. Opatření směřovalo zejména na kontrolu autobusů a nákladní dopravy. Během dvou dnů čtyři desítky policistů zkontrolovaly přes 200 vozidel v Olomouckém kraji. Policisté zjistili 41 dopravních přestupků, z nichž 31 vyřešili příkazem na místě v celkové výši 21 000 korun. Zbývajících deset přestupků oznámili do správního řízení. Pod vlivem alkoholu přistihli dva řidiče osobních vozidel. Pět vozidel bylo v nevyhovujícím technickém stavu. Tři řidiči nákladních vozidel nesprávně používali tachograf a dva nedodrželi předepsané bezpečnostní přestávky. Z deseti kontrolovaných autobusů jeden řidič nesprávně používal tachograf.

Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou probíhat i v dalších dnech.

por. Mgr. Libor Hejtman
27. července 2020

Odkazy do noveho okna

DBA Tispol (1)

DBA Tispol (1) 

Detailní náhled

DBA Tispol (2)

DBA Tispol (2) 

Detailní náhled

DBA Tispol (3)

DBA Tispol (3) 

Detailní náhled

DBA Tispol (4)

DBA Tispol (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem