Vlaky na trati Praha - Beroun kvůli poškozenému trakčnímu vedení pět hodin nejezdily

Provoz na železniční trati mezi Prahou a Plzní byl ve čtvrtek na pět hodin přerušen kvůli poruše trakčního vedení. České dráhy v úseku mezi Smíchovem a Dobřichovicemi zavedly kyvadlovou autobusovou dopravu. Provoz rychlíků a dálkových vlaků z hlavního města do Plzně byl postupně obnoven. Podle mluvčí Správy železnic Nely Friebové bylo trakční vedení poškozeno kvůli chybě jednoho ze strojvedoucích.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 13:22 30. 7. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nádraží

Ilustrační foto | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Strojvedoucí v úseku mezi Prahou-Radotínem a Dobřichovicemi zapomněl v beznapěťovém úseku stáhnout sběrač a poškodil tak trakční vedení. Doba obnovení provozu se zatím odhaduje,“ řekla Radiožurnálu mluvčí Správy železnic Nela Freibová.

Vlaky z pražského Smíchova směrem na jih mohly jezdit pouze do Radotína, v následném úseku až do Dobřichovic byl provoz na trati zastaven.

Vzhledem k potřebnému množství náhradních autobusů byla podle Pražské integrované dopravy (PID) kyvadlová doprava velmi omezená.

Na trať se vlaky podle Českých drah vrátily před 13.00.

Jan Nevola, jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme