Bagnaia nemá důvod být naštvaný, na Ducati rozhodně zapůsobil

Pět kol před koncem jel Francesco Bagnaia na druhém místě a už to vypadalo, že si na své konto připíše premiérové umístění na stupních vítězů MotoGP, bohužel pro mladého Itala mu v nejméně vhodnou dobu vypověděl službu motor a jezdec Pramac Racingu musel ze závodu odstoupit.

Velké zklamání tam rozhodně bylo, to ani nejde nebýt zklamán, když jste tak blízko pódia, ale Francesco Bagnaia je mladý závodník, takže má toho před sebou ještě dost. Navíc byl během víkendu většinou nejrychlejším jezdcem italského výrobce, startoval z první řady, a jen porucha techniky mu zabránila rychlost z kvalifikace proměnit v pořádnou porci mistrovských bodů.

„Pokud se na to podívám objektivně tak naštvaný být nemůžu,“ prozradil Francesco Bagnaia. „Nezískali jsme body, ale letos už víme jak důležité je pro mě získat zkušenosti, protože druhý týden v Jerezu jsem udělal velký pokrok s motorkou a rychlostí. Zaměřili jsme se na jízdu s použitými pneumatikami a v závodu jsem byl myslím jeden z nejsilnějších. Rychlost byla hodně podobná jakou měl Fabio. Snažil jsem se na to tlačit, ale cítil jsem, že je tam nějaký problém.“

„Musíme být s víkendem spokojení, protože jsme předvedli, že můžeme být top Ducati, což je hodně důležité také pro budoucnost a uvidíme, zda se nám to samé povede udělat i v Brně. Věřím ale, že jsme silní, rychlí a velmi dobře pracujeme. Brno je dráha, která mnohem víc vyhovuje jak motorce, tak mě, tak uvidíme co bude, ale pevně věřím, že budeme i tam bojovat o přední pozice,“ dodal Bagnaia, který může zamířit k tovární stáji, pokud se Dovizioso s Ducati nedohodnou na podmínkách prodloužení smlouvy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Normik přispěl 2 Kč
IronDave přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
33.petr přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist