Hospodářskou komoru dál povede Vladimír Dlouhý. V čele organizace je už šest let

Delegáti Hospodářské komory České republiky zvolili ve čtvrtek za svého prezidenta na další tříleté období Vladimíra Dlouhého (66). V čele komory stojí už šest let. Dostal 171 hlasů, jeho protikandidát, dosavadní viceprezident komory Bořivoj Minář jich obdržel 80.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Dlouhý

Vladimír Dlouhý dostal 171 hlasů, protikandidát Minář 80. | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Dlouhý před sněmem řekl, že chce ve své funkci bojovat za zlepšení podnikatelského prostředí. Uvedl také, že ztratil důvěru ve své viceprezidenty Mináře a Irenu Bartoňovou Pálkovou.

Záchrana není kompletní, podnikatelé budou muset propouštět, kritizuje Hospodářská komora

Číst článek

Dlouhý byl v 90. letech jednou z nejznámějších tváří polistopadové ekonomické transformace. V letech 1992 až 1997 byl ministrem průmyslu a obchodu, poté se z politiky stáhl a odešel do soukromého sektoru, přednášel na vysoké škole a v letech 2006 až 2008 byl členem takzvané Pačesovy komise, která zpracovávala dlouhodobou energetickou koncepci České republiky.

V lednu 2008 se stal členem Národní ekonomické rady vlády České republiky a v srpnu 2010 i její obnovené podoby, počátkem roku 2013 se neúspěšně ucházel o nominaci v prvních přímých volbách prezidenta samostatné České republiky. Od roku 2014 je prezidentem Hospodářské komory.

Dlouhý byl nominován zástupci okresních komor a společenstev. Delegáti vyberou také další členy představenstva a dozorčí rady.

Hospodářská komora je největším zástupcem podnikatelů, sdružuje přes 16 000 členů organizovaných ve 124 svazech, asociacích, klastrech a řemeslných ceších. Podnikatelům je k dispozici v 73 městech po celém Česku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme