OBRAZEM: Modré nebe a stavba zářící novotou. Chata Libušín se po šesti letech znovu otevřela lidem

Na Pustevnách v Beskydech se ve čtvrtek po šesti letech od požáru v roce 2014 otevřel obnovený Libušín. Chata byla původně postavena v roce 1899 podle návrhu architekta Dušana Jurkoviče.

Tento článek je více než rok starý.

Obrazem Pustevny, Beskydy Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Celkové náklady na obnovu Libušína byly 117,5 milionu korun.

Po dvou letech příprav a čtyř letech práce jsme se dnes dostali k bodu, kdy Libušín je znovu slavnostně otevřen a znovu ho budou moci používat lidé, měsíc pro komentované prohlídky, od druhé poloviny září, nejpozději od začátku října jako restaurační provoz,“  řekl ve čtvrtek novinářům ředitel muzea Jindřich Ondruš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kdo všechno přispěl na obnovu Libušína

Zájem o prohlídku Libušína byl velký. „Lidé nám psali, volali, zajímali se o možnost prohlídek,“ řekl mluvčí muzea Tomáš Gross.

Na čtvrtek muzeum vydávalo lístky, kterými si lidé mohli rezervovat krátkou bezplatnou prohlídku.

Od pátku již budou prohlídky volné a nebude třeba je rezervovat, průvodci budou na Libušíně každý den kromě pondělí vždy od 10.00 do 17.00.

Gabriela Hykl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme