Porsche, BMW i Bentley podporují LGBT. Oblékly auta do barev duhy

31.07.2020
2 nové názory
  • V Německu tento týden probíhá festival proti diskriminaci leseb a gayů

  • Automobilka Porsche proto předvedla své modely 911 v barvách duhy, vyvěsí vlajku

  • LGBT podporují i další výrobci luxusních aut, speciální fólie dostaly BMW i Bentley

Luxusní automobilky podporují práva leseb a gayů. Na důkaz toho předvedly svá auta vyvedená v barvách duhy. Nejnovějším počinem se chlubí Porsche, které ukázalo šest barevných modelů 911 na podporu německého festivalu Christopher Street Day, který upozorňuje na LGBT komunitu.

„Prosazujeme rovné podmínky pro všechny naše zaměstnance, ať už jsou jací chtějí, bez ohledu na jejich pohlaví, etnické kořeny, náboženství, postižení, věk nebo sexuální orientaci,“ řekl Andreas Haffner, člen představenstva Porsche pro lidské zdroje.

Speciální edice Porsche 911 Targa oslavuje auta z padesátých let
Přečtěte si také:

Speciální edice Porsche 911 Targa oslavuje auta z padesátých let

Kromě barevných aut bude během tohoto víkendu na ústředí Porsche vlát duhová vlajka LGBT. Zaměstnanci se také mohou zúčastnit akce Pride Run, kdy budou běhat na svých oblíbených trasách v duhových tričkách. Mimochodem, automobilka má už tři roky oddělení MEC (pro rovné příležitosti).

Porsche není jediným výrobcem, který se svými vozy rozhodl podpořit práva LGBT komunity. V červnu americké zastoupení BMW obalilo model 8 Convertible do barevné fólie na podporu měsíce LGBT ve Spojených státech. Podobnou akci ve Velké Británii zase podpořilo Bentley svým modelem Continental GT V8.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?