MMČR Motokros 2020 – Dráha světových parametrů v Lokti přivátá čtvrtý podnik sezony

Polovina letošní sezony Kůta MMČR v motokrosu je tady! Před pár měsíci bychom nevěřili, že se povede nějaké závody uspořádat, natož s takovou účastí jezdců i diváků. Děkujeme a těšíme se i na čtvrtý závod v pořadí, na světovou trať Loket nad Ohří, kde si alespoň částečně vynahradíme zrušený závod MXGP.

Kapitoly článku

Úvodní závody letošní posunuté sezony skutečně jako mistrovství světa vypadaly, když se k nám sjeli světové hvězdy a poměřili si síly s našimi závodníky. Ovšem úroveň neklesla ani s rozjetím mistrovství světa, někteří zahraniční jezdci i jezdkyně se českého mistrovství stále účastní, a nejen oni nasadili laťku závodům pěkně vysoko.

MX1

Zde je lídrem tabulky Maximilian Nagl (Haas Racing Team), Němec, který má bohaté zkušenosti se závoděním ve světě je pro ostatní zatím nepřekonatelný. Holeshoty a poměrně velký náskok v cíli z něj dělají silného soupeře, se kterým se závody Kůta MMČR i poměrně zrychlily. Ostatní ho chtějí dohnat. Nejblíž k tomu má Rakušan Pascal Rauchenecker (Orion Racing Team), kterého bychom měli vidět i v Lokti. Jeho největším soupeřem byl v závodech zatím hlavně Václav Kovář (HT Group Racing Team), nejlepší Čech ve třídě MX1. Kovář je zatím průběžně třetí a určitě se třese do Lokte, že s Raucheneckerovi zase o kus přiblíží. Nebo že by ho dokázal překonat? To se dozvíme už brzy na trati v závodě. Jako čtvrtý jezdec figuruje v pořadí Martin Krč (Sixtynine MXRT s. r. o.), i ten má letos velkou rychlost a v posledním závodě v Jiníně se také Krč přetahoval o pozice s Raucheneckerem. Pátý Filip Neugebauer (Osička MX Team) by byl rád za nějaké to pódium, na přední příčky jsme byly u něj loni zvyklí, letos je laťka nastavená hodně vysoko a Neugebauer na svůj nejlepší výkon zatím čeká. Jaromír Romančík (SXS FORM VISION Racing Team) je sedmým jezdec průběžného pořadí. Po řadě zranění se opět vrátil do závodů MMČR a naskočil do nich ve velkém stylu, poslední závod v Jiníně byl ale jeho nejméně podařený. Průběžně sedmý Lukas Neurauter (Osička MX Team) zatím letos nebyl na závodní dráze úplně ve své kůži a rád by určitě mířil výš, uvidíme, jak se mu bude dařit. František Smola (4c Racing) figuruje zatím na osmé pozici, nebýt chybějících bodů z jedné rozjížďky v Kaplici, mohl být v pořadí výš.

MX2

Vedoucím jezdcem třídy MX2 je v tuto chvíli Rakušan Michael Sandner (Motosport Chýnov v AČR). České mistrovství je pro něj v současné chvíli prioritou a rád by získal letošní titul. Má k němu ze všech jezdců MX2 zatím nejblíž. Druhé místo průběžného hodnocení si zatím drží Tom Vialle (Red Bull KTM Factory/ Motosport Chýnov), který se ovšem účastnil pouze dvou prvních závodů Kůta MMČR. Už ho v tabulce téměř překonal Richard Šikyňa (JD GUNNEX KTM Racing Team), který ovšem jednu rozjížďku minulého závodu nedokončil a přišel o body. Jistě doufá, že se závod v Lokti povede lépe, protože rychlost Šikyňa rozhodně má. Ani Jakub Terešák (JD GUNNEX KTM Racing Team) neměl v Jiníně svůj nejlepší den, průběžné bodové hodnocení ho ale řadí na čtvrté místo. Průběžně stabilní dobré výsledky zajížděl doposud také pátý jezdec pořadí Rakušan Johannes Klein (PP Racing). Šestý je nyní Rene Hofer (Red Bull KTM Factory/ Motosport Chýnov), kterého už ale v MMČR neuvidíme, stejně tak jeho kolegu z MS JagaGeertse (Monster Energy Yamaha MX2). Osmá pozice pořadí MMČR patří nyní Šimonovi Joštovi (Osička MX Team), pro kterého byl zatím poslední odjetý závod tím nejpovedenějším. Fanoušci se ale rozhodně můžou těšit také na výkony devátého Adama Kovacse(Husqvarna Maurer GepRacing Team) nebo desátého Petra Poláka (IXS MXGP TEAM), to jsou jezdci, kteří v Jiníně stáli na bedně. V jinínskýchzávodech válel také průběžně jedenáctý Marek Sukup (HT Group Racing Team).

Ženy

Vedoucí závodnicí třídy Ženy je i před čtvrtým závodem Kůta MMČR Kristýna Vítková (Yamaha Čepelák Racing Team). V první jízdě v Jiníně jí bohužel vypadla největší soupeřka Elena Kapsamer (Motosport Chýnov v AČR), která se zranila a musela být transportována do nemocnice. Tím pádem byla Vítková v dalších bojích o zlato neohrožená, soupeřky na její výkon nestačili. Kapsamerse ovšem už zotavuje po zranění v Jiníně, a dokonce znovu trénuje, neměla by tedy v Lokti chybět. Její návrat slibuje také atraktivní souboje na trati. Také ostatní závodnice ale jedou velmi dobře. Druhou nejrychlejší je v tuto chvíli Sarah Schnelzer (Motosport Chýnov v AČR), která v posledním závodě zajela nejlepší letošní výkon, a právem se sebou může být spokojená. Třetí místo tabulky patří Barboře Laňkové (Orion Racing Team), které se letos zatím ještě nepovedly stupně vítězů, jede ale dobře a body ji zatím zajistily třetí průběžnou pozici. Čtvrtá je zatím Lucie Simonová. Lucie má letos opravdu rychlost, bohužel se ale nevyhýbá chybám a pádům, které ji stojí cenné body. Když zvládne Loket bez zádrhelů, rozhodně může být soupeřkou i první Vítkové. Průběžně pátá je zatím Alina Barthel (Motosport Chýnov v AČR), šestá Elena Kapsamer, sedmá pozice patří Anetě Čepelákové (Yamaha Čepelák Racing Team) a osmá Lili Gál (Motosport Chýnov v AČR).

Veteráni

Ve třídě Veteránů převzal letos roli lídra po Martinu Žeravovi (KRTZ Motorsport) Petr Bartoš (Orion Racing Team). Bartoš zvládá odjezdit jak třídu Veteránů i MX1, přesto bylo zatím jeho každé vítězství v této třídě suverénní. Jeho soupeři na jeho výkony jednoduše nestačí. Zatím ho nedokázal přemoct ani loňský mistr republiky Martin Žerava, ten je nyní průběžně druhý. Jemu je letos soupeřem hlavně třetí v pořadí Radek Toman (Promoto Husqvarna Racing Team), se kterým na trati občas předvádí pěkné souboje. Zdeněk Pučálka (KRTZ Motorsport) letos zatím zajíždí stabilní výsledky, díky kterým je nyní průběžně čtvrtý. Na předních pozicích v závodech vídáme i průběžně pátého Vladislava Mužíka (Motosport Chýnov v AČR), kterému ovšem chybí body z jedné rozjížďky v Kaplici, kterou nedokončil. JanHůda (4c Racing) je nyní šestým jezdcem průběžného pořadí.
V kategorii Veterán 50+ zatím vede tabulku Roman Skalka (SXS FORM VISION RacingTeam), tomu se úplně nepovedla druhá rozjížďka posledního závodu, a tak se na něj začal bodově tlačit průběžně druhý Roman Majer. Nepatrný bodový rozdíl je ale také mezi ním a třetím Josefem Nesejtem.

Vstupné je 200 Kč.
Časový harmonogram.

Kalendář 2020:

6. 9. 2020 - Pacov
20. 9. 2020 - Opatov
4. 10. 2020 - Petrovice
11. 10. 2020 - Dalečín družstva

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist