Pražský maraton přišel o loňského vítěze, Maročan Dazza dostal čtyřletý distanc za doping

Marocký vytrvalec Mahdžúb Dazza přišel o vítězství z loňského Pražského maratonu. Dostal totiž čtyřletý distanc za doping kvůli nesrovnalostem v biologickém pase. Informovala o tom Jednotka pro bezúhonnost atletiky (AIU), která zároveň anulovala Dazzovy výsledky počínaje 4. květnem 2019.

Tento článek je více než rok starý.

Monte Carlo (Aktualizováno: 12:48 3. 8. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vytrvalec Mahdžúb Dazza na loňském Pražském maratonu

Vytrvalec Mahdžúb Dazza na loňském Pražském maratonu | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

To týká i zatím posledního maratonu v Praze. Ten se uskutečnil loni 5. května a Dazza ho ovládl v čase 2:05:58. Etiopana Dawita Woldeho tehdy porazil o dvacet sekund. V prosinci pak triumfoval ještě ve Fukuoce, ale i o tento úspěch přišel.

Ultimátum pro ruskou atletiku. Do 15. srpna musí zaplatit pokutu za doping, jinak přijde zákaz startů

Číst článek

Devětadvacetiletý Dazza si trest začal odpykávat 10. ledna, odkdy měl pozastavenou činnost. Proti verdiktu AIU se může odvolat ke sportovní arbitráži CAS v Lausanne.

V momentě suspendování byl Dazza osmým mužem světového žebříčku maratonců. V roce 2018 triumfoval v rekordním čase na maratonu ve španělské Valencii.

Loni vyhrál kromě Pražského maratonu také běh v japonské Fukuoce. I tento výsledek by mu měl být po suspendaci Jednotkou pro bezúhonnost anulován.

ČTK, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme