Nebylo to špatné pro někoho, kdo ještě před pár měsíci jezdil na kole, říká Melandri

Po skončení loňské sezony skončila také závodní éra Marca Melandriho. Ital chtěl víc času trávit s rodinou a proto odešel do závodního důchodu. Jenže letošní sezona je kvůli Covid-19 v mnoha ohledech jiná, a třebaže to nemělo s koronavirem nic společného, Melandri kývl na prosbu šéfa Barni Racing dokončit ročník 2020 v sedle jejich Panigale V4 R. V Jerezu teď o víkendu restartovala sezona WSBK a Melandri si hned napoprvé připsal patnáct bodů, což mu dává status dvanáctého jezdce průběžného pořadí WorldSBK.

Sedmatřicetiletý Marco Melandri znovu dokázal jaký je to talent, když předvedl výborný návrat na závodní dráhu. V Jerezu získal patnáct bodů, což rozhodně není málo vzhledem ke konkurenci, jaká tam je. Bodoval v obou hlavních závodech, závod superpole uzavřel bez bodu a s bolestmi, protože ho cestou píchla vosa do břicha.

„Jsem moc rád, protože to byl hodně zábavný návrat,“ poznamenal Ital v neděli odpoledne. „Nebylo to ale vůbec snadné a ani počasí nám v ničem nepomohlo. V4 mám moc rád a Barni Racing je velmi dobrý tým. Hodně mi pomohli. Pro nás to byl takový test a teď už se nemůžu dočkat až budeme v Portimau, abychom viděli jak moc se dokážeme zlepšit.“

„Dnes (neděle) to rozhodně nebylo snadné, protože v závodu Superpole mě píchla do břicha vosa, takže jsem v půlce klání musel zpomalit, jelikož to dost bolelo. Ale i přes špatný start a kvalifikaci to nedopadlo vůbec zle. Na motorce se cítím bezvadně, jen potřebuji čas k adaptaci, protože je to něco jiného než na co jsem byl zvyklý.“

„V4 je zrozena pro závodění. Má skvělé vlastnosti a musíte zjistit, jak ji přizpůsobit styl jízdy. Vypadá tak trošku jako motorka MotoGP, protože je taková nervózní, ale motor vám umožní jezdit hladce. Během závodu jsem měl potíže s předjížděním a v rychlých zatáčkách, ale teď už vím proč. Hodně jsem se snažil a nejsem až tak daleko od střední skupiny. V závodě jsem dobře zajel s Bautistou a Rea dojel šest sekund přede mnou, takže si myslím, že to není tak špatné pro někoho, kdo ještě před pár měsíci jezdil na kole,“ dodal Melandri.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist