World of Tanks oslavuje první kulatiny přepracovaným vybavením a novými polskými tanky
zdroj: Wargaming

World of Tanks oslavuje první kulatiny přepracovaným vybavením a novými polskými tanky

3. 8. 2020 15:32 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

12. srpna tomu bude přesně 10 let od vydání přelomové multiplayerové střílečky World of Tanks. Své verze 1.0 se přitom dočkala teprve před dvěma roky, do té doby šlo o jakýsi early access. Poslední update 1.10 je od přechodu do plné verze hry tím nejrozsáhlejším a způsobuje obrovské změny především v deset let starém systému vybavení.

Staré vybavení prošlo revitalizací, přidalo se k němu nové, a hráči tak teď mají mnohem víc možností, jak si svůj tank přizpůsobit. Nevyhnutelně vzniknou nové bojové taktiky a změny poznáte i u tanků nižších úrovní, jelikož jejich vybavení se stává mnohem dostupnějším.

Veškeré vybavení je nově rozdělené do čtyř kategorií: palebná síla, odolnost, pohyblivost a průzkum. Význam tohoto rozdělení vynikne od tanků šesté úrovně a dál, kdy se jeden z volných slotů zafixuje na jednu z kategorií (podle typu tanku). Do daného slotu můžete dát libovolné vybavení, ale pokud se vám sejdou kategorie, dostanete bonus.

Změn není vůbec málo, a protože jsem World of Tanks nehrál už roky a zcela z něj vypadl, radši vás odkážu na opravdu detailní rozpis novinek spolu s osmiminutovým komentovaným videem od vývojářů, než abych tu tahal z paty neúplné srovnání obou systémů.

Poslední novinkou updatu 1.10 je otevření nové větvě polských středních tanků. Větev můžete odemykat z tanku 14TP čtvrté úrovně a celkem na vás čeká šest nových strojů rozprostřených od páté do desáté úrovně. Jmenovitě jde o DS PZIns (V), B.U.G.I. (VI), CS-44 (VII), CS-53 (VIII), CS-59 (IX) a CS-63 (X). Viz galerii:

Poslední jmenovaný disponuje jednou unikátní vlastností: Jeho naftovo-turbínový motor nabízí dva jízdní režimy. Běžný, kterým se CS-63 nijak neliší od ostatních středních tanků, a rychlý, který z obrovského kolosu udělá prakticky svižný lehký tank s horší přesností. Změna módu je ale zdlouhavá a vyžaduje, aby bylo vozidlo v klidu.

Poslední velkou „novinkou“ updatu World of Tanks je návrat mapy Perlová řeka, která ve hře chyběla dlouhých pět let. Mapa je značně přepracovaná a zkrášlená pro HD verzi hry. Jinak došlo k vyvážení spousty tanků, ať už byla jejich síla omezena, nebo zvýšena. Více o updatu zde.

Nejnovější články