Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mrázek s Nečasem jsou blízko postupu, McDavid řádil proti Chicagu

  20:40aktualizováno  4. srpna 8:05
Hokejisté Caroliny po úvodní těsné výhře porazili Rangers i ve druhém klání kvalifikační série play off NHL. Výsledek 4:1 hattrickem vystřílel ruský kanonýr Andrej Svečnikov, gólman Petr Mrázek kryl 23 z 24 střel. Naopak na srovnání série dosáhl Winnipeg, Pittsburgh a Edmonton. Posledně jmenovaný celek tentokrát ubránil chicagského Dominika Kubalíka a hlavní slovo měl autor hattricku Connor McDavid.
Brankář Caroliny Petr Mrázek zasahuje v utkání proti New York Rangers.

Brankář Caroliny Petr Mrázek zasahuje v utkání proti New York Rangers. | foto: AP

Stejně jako v zahajovacím zápase kvalifikační série mezi Carolinou a Rangers šli do rychlého vedení hokejisté Hurricanes. V utkání číslo dvě skóre otevíral v 5. minutě Andrej Svečnikov, jenž našel z levého kruhu prostor nad ramenem veterána Henrika Lundqvista.

Asistence si připsali finští reprezentanti Sebastian Aho a Sami Vatanen. Totožná trojka navíc neřekla své poslední slovo. Poté, co Rangers ve 13. minutě využitou přesilovkou 5 na 3 od Artěmije Panarina srovnali krok, vrátili v úvodu druhého dějství Carolině vedení. Aho při přesilovce vyhrál buly a Vatanen okamžitě nabil Svečnikovovi, který ranou z první z vrcholu pravého kruhu nedal Lundqvistovi šanci - 2:1. O pouhou minutu později navíc po skvělém napadání přidal pojistku člen čtvrté útočné formace Jordan Martinook.

Ve třetí třetině se z rychlého protiútoku potřetí v utkání prosadil aktivní Svečnikov, jenž opět těžil z pasu dravého Ahoa a jako vůbec první hráč v klubové historii Caroliny v play off slavil hattrick. Pozorný Petr Mrázek kryl 23 z 24 střel včetně jednoho pokusu Filipa Chytila (14:04, -1, 1 střela). Společně s brankářskou jedničkou Hurricanes vedení v sérii 2:0 zápasy slavil i útočník Martin Nečas (12:05, +/-: 0).

Hokejisté Winnipegu do odvety proti Calgary nastoupili bez zraněných útočníků Marka Scheifeleho a Patrika Laineho. Po úvodní prohře 1:4 se nacházeli ve složité situaci, s tou si ale dokázali poradit. Přispěl k tomu i novic v sestavě Jansen Harkins, který v 8. minutě poslal Jets do vedení. Když v 26. minutě Cama Talbota překonal i člen třetí formace Adam Lowry, bylo z toho vedení o dvě branky.

Podruhé do kabin se však nakonec odcházelo za smírného stavu, zasloužili se o to Elias Lindholm a Sam Bennett. Klíčovou akci duelu plného šarvátek nakonec nabídla až 51. minuta, kdy Winnipeg využil přesilovku Nikolajem Ehlersem - 3:2. Jediným českým účastníkem zápasu byl náhradní gólman poražených Flames David Rittich.

Na rekordní pětibodový výkon (2+3) z prvního zápasu kvalifikační série český útočník Chicaga Dominik Kubalík navázat nedokázal. V odvetě řádil pro změnu edmontonský kapitán Connor McDavid, jenž srovnání na 1:1 na zápasy po výsledku 6:3 podpořil nastříleným hattrickem.

Poprvé slavil už po pouhých devatenácti vteřinách od otevíracího buly a podruhé překonal brankáře Coreyho Crawforda v 5. minutě, když jeho rychlý nájezd obrana Blackhawks nedokázala zachytit. Chicago muselo dotahovat ztrátu a bylo v tom úspěšné.

Ve druhé třetině se tak za stavu 3:3 začínalo od znova. V přesilovce z 38. minuty si nicméně znova vzal slovo kapitán Oilers a třetí trefou večera nasměroval své barvy za triumfem, který v závěrečné dvacetiminutovce ještě potvrdili James Neal a Alex Chiasson. Stejně jako Kubalík (17:38, -1, 1 střela) zůstal bez bodu i druhý český útočník Chicaga David Kämpf (12:29, +/-: 0, 3 střely).

Stejně jako Winnipeg a Edmonton dokázal ve stejný hrací den srovnat sérii na 1:1 na zápasy i favorizovaný Pittsburgh. Své úvodní zaváhání, kdy podlehl Montrealu 2:3 po prodloužení, tým kapitána Sidneyho Crosbyho odčinil výsledkem 3:1. Právě Crosby otevíral skóre, když se prosadil už v 5. minutě.

Hubený stav 1:0 následně vydržel až do 55. minuty. Pojistku Penguins obstaral Jason Zucker. Po trefě Jesperiho Kotkaniemiho z 58. minuty však Canadiens zadělali na drama. Vyrovnat se jim ale nepodařilo a naopak v 60. minutě do prázdné klece ještě upravil výsledek pittsburghský Jake Guentzel.

Ve skupině o pořadí v nasazení do 1. kola play off se poprvé představili hokejisté Tampy a Washingtonu. Vstup do konfrontace dvou předních celků Východní konference vyšel lépe Lightning. Ve 13. minutě se Nikita Kučerov na levém kruhu zbavil bránícího Michala Kempného (21:11, +/-: 0, 3 střely) a prudkou střelou nachytal Bradena Holtbyho, kterému ze střídačky kryl záda opět český mladík Vítek Vaněček.

Ve druhé třetině náskok Tampy zvýšil centr čtvrté formace Mitchell Stephens. Podruhé do kabin se však nakonec šlo za smírného stavu. Ve 38. minutě totiž Richard Pánik na brankové čáře dorážel po střele obránce Radko Gudase (17:48, 0+1, +/-: 0, 1 střela) a v čase 39:33 z podobné pozice dotlačil puk za Andreje Vasilevského pro změnu jeho krajan Jevgenij Kuzněcov - 2:2.

O vítězi musel rozhodnout až penaltový rozstřel, ve kterém za Capitals uspěl jen T.J. Oshie. Tampa se naopak mohla opřít o trefy Braydena Pointa a Kučerova. Bez zápisu do bodových statistik utkání dokončili čeští útočníci na obou stranách Ondřej Palát (16:08, +/-: 0, 2 střely) a Jakub Vrána (16:47, +/-: 0, 2 střely). Bek Jan Rutta se do sestavy vítězů po návratu hvězdného Victora Hedmana nedostal.

Velký obrat byl k vidění v partii Vegas s Dallasem. Stars po třech gólových akcích ze druhé hrací části založených vždy obráncem Miro Heiskanenem vedli 3:1. Golden Knights ale zcela ovládli třetí třetinu a sérií čtyř branek otočili skóre na svou stranu. Prosadili se Mark Stone, Nate Schmidt, William Carrier a William Karlsson. Ze souboje českých centrů čtvrtých formací tak nad Radkem Faksou (14:34, +1, 2 střely) uspěl Tomáš Nosek (11:18, +/-: 0).

Výsledky rozšířeného play off NHL:

Play-off NHL
Předkolo 3. 8. 2020 20:35
Calgary Flames Calgary Flames : Winnipeg Jets Winnipeg Jets 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Góly:
31:29 E. Lindholm
37:29 S. Bennett (Lucic, Hanifin)
Góly:
07:18 Harkins (Lowry, Roslovic)
25:43 Lowry (Roslovic, Morrissey)
50:24 Ehlers (Pionk, Connor)
Sestavy:
Talbot (Rittich) – Brodie, Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, E. Gustafsson, Forbort – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – M. Tkachuk, Backlund (A), Mangiapane – Dubé, S. Bennett, Lucic – Rieder, D. Ryan, Rinaldo.
Sestavy:
Hellebuyck (Brossoit) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, D. Kulikov, Poolman, Beaulieu – Ehlers, Wheeler (C), Connor – Roslovic, Eakin, Perreault – Appleton, Lowry, Copp – G. Bourque, N. Shore, Harkins.

Rozhodčí: Pochmara, Kozari – Cherrey, Smith

Stav série: 1:1

Play-off NHL
Předkolo 4. 8. 2020 2:20
Pittsburgh Penguins Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens Montreal Canadiens 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Góly:
04:25 Crosby (Guentzel, Sheary)
54:41 Zucker (Sheary, Dumoulin)
59:50 Guentzel (Rust)
Góly:
57:50 Kotkaniemi (Lehkonen, Petry)
Sestavy:
M. Murray (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, J. Schultz, J. Johnson – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Hörnqvist, McCann, Marleau – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.
Sestavy:
Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Kulak, Mete, Ouellet – Gallagher (A), Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Drouin – Lehkonen, Kotkaniemi, Byron (A) – Weal, Domi, Weise.

Rozhodčí: Charron, Lee – Amell, Pancich

Stav série: 1:1

Play-off NHL
Předkolo 4. 8. 2020 4:30
Edmonton Oilers Edmonton Oilers : Chicago Blackhawks Chicago Blackhawks 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)
Góly:
00:19 McDavid (Nurse, Nugent-Hopkins)
04:05 McDavid (Nugent-Hopkins)
21:44 Ennis
37:10 McDavid (Nugent-Hopkins, Chiasson)
47:25 Neal
48:05 Chiasson
Góly:
09:01 P. Kane (DeBrincat, Koekkoek)
24:22 Koekkoek (DeBrincat, Dach)
35:13 Määttä (Dach, P. Kane)
Sestavy:
Koskinen (M. Smith) – A. Larsson, Klefbom, Bear, Nurse (A), Benning, K. Russell – J. Archibald, McDavid (C), Nugent-Hopkins – Yamamoto, Draisaitl (A), Ennis – Kassian, Sheahan, Athanasiou – Chiasson, Khaira, Neal.
Sestavy:
Crawford (M. Subban) – Boqvist, Keith (A), C. Murphy, de Haan, Koekkoek, Määttä – D. Kubalík, J. Toews (C), Saad – P. Kane (A), D. Strome, A. Nylander – Quenneville, Dach, DeBrincat – Kämpf, Carpenter, Highmore.

Rozhodčí: McIsaac, Rooney – Kovachik, Sericolo

Stav série: 1:1

Play-off NHL
Předkolo 3. 8. 2020 18:00
Carolina Hurricanes Carolina Hurricanes : New York Rangers New York Rangers 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Góly:
04:32 Svečnikov (Aho, Vatanen)
21:11 Svečnikov (Vatanen, Aho)
22:22 Martinook (Geekie, B. McGinn)
54:02 Svečnikov (Aho)
Góly:
12:05 Panarin (R. Strome, DeAngelo)
Sestavy:
Mrázek (Reimer) – Vatanen, Slavin (A), Edmundson, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Williams, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Geekie, B. McGinn.
Sestavy:
H. Lundqvist (Georgijev) – Fox, R. Lindgren, Trouba, Br. Smith, DeAngelo, M. Staal (A) – Bučněvič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Kakko, R. Strome, Panarin – J. Gauthier, Chytil, Di Giuseppe – Fogarty, B. Howden, McKegg.

Rozhodčí: Hebert, Dwyer – Barton, Berg

Stav série: 2:0

Play-off NHL
O umístění 3. 8. 2020 22:00
Tampa Bay Lightning Tampa Bay Lightning : Washington Capitals Washington Capitals 3:2SN (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)s.n.2:1
Góly:
12:53 Kučerov (B. Point)
27:48 Stephens (Hedman)
65:00 Kučerov
Góly:
37:24 Pánik (Eller, Gudas)
39:33 Kuzněcov
Sestavy:
Vasilevskij (McElhinney) – McDonagh, Černák, Hedman, Bogosian, Sergačjov, Shattenkirk – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn, Cirelli, T. Johnson – Goodrow, Gourde, Coleman – Maroon, Stephens, Paquette.
Sestavy:
Holtby (Vaněček) – Dillon, Orlov, Kempný, Gudas, Siegenthaler, Jensen – Ovečkin, Kuzněcov, T. Wilson – J. Vrána, Bäckström, Oshie – Hagelin, Eller, Kovalčuk – Pánik, Dowd, Hathaway.

Rozhodčí: Hanson, Furlatt – MacPherson, Nansen

Play-off NHL
O umístění 4. 8. 2020 0:35
Vegas Golden Knights Vegas Golden Knights : Dallas Stars Dallas Stars 5:3 (1:0, 0:3, 4:0)
Góly:
01:04 Stephenson (W. Karlsson, Mark Stone)
49:46 Mark Stone (Cousins, Whitecloud)
51:15 Schmidt (R. Smith)
54:48 W. Carrier (Schmidt, Reaves)
59:39 W. Karlsson (N. Roy)
Góly:
27:50 Pavelski (Faksa, Heiskanen)
28:32 Oleksiak (Comeau, Heiskanen)
32:42 Perry (Heiskanen, Hintz)
Sestavy:
Lehner (M.-A. Fleury) – Schmidt (A), McNabb, Theodore, Martinez, Whitecloud, Holden – Mark Stone (A), W. Karlsson, Stephenson – R. Smith (A), Stastny, Marchessault – N. Roy, Tuch, Cousins – Reaves, Nosek, W. Carrier.
Sestavy:
Bishop (Chudobin) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Johns, Sekera – Gurjanov, Seguin (A), Ja. Benn (C) – Radulov, Pavelski, Janmark – Perry, Dickinson, Hintz – Comeau (A), Faksa, Cogliano.

Rozhodčí: St. Laurent, Meier – Shewchyk, Gibbons

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

15. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Sparta – Třinec 2:3P. Historický obrat posílá hosty do finále, hrálo se 122 minut

13. dubna 2024  12:25,  aktualizováno  20:15

Extraliga se dočkala bájného obratu. Hokejisté Třince otočili sedmé semifinále se Spartou a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Sparta 2:1. Sekunda od prohry, domácí zázračně vybojovali sedmý zápas

11. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:17

O první branku se oba semifináloví soupeři přetahovali až do třetí části. Vstřelila ji sice Sparta,...

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Čas 59:59,8. Základní hokejová poučka: O Třinci nikdy nepochybujte!

12. dubna 2024  8:57

Že jsou přestárlí? Že už nejsou tak silní? Ale kdeže. Hokejisté Třince zase utišili všechny kritiky...

S Benákem i Galvasem. Česká hokejová osmnáctka vyráží na mistrovství světa

19. dubna 2024  19:37

Trenér David Čermák zveřejnil českou nominaci na mistrovství světa hokejistů do 18 let, které se...

Francouz o konci: Jako rozchod s holkou. Bolí to, ale časem se mi uleví

19. dubna 2024  16:49

Oznámení o konci kariéry nepřekvapilo. Hlavně v posledních sezonách měl brankář Pavel Francouz...

První gól v NHL a bitka. Klapka slyšel chválu, radostí poprskal spoluhráče

19. dubna 2024  15:52

Běžela třináctá minuta duelu mezi Calgary a San Jose (5:1) v posledním kole základní části NHL....

Útočník Rekonen je po konci v Plzní další posilou Mladé Boleslavi

19. dubna 2024  14:08

Hokejisty extraligové Mladé Boleslavi posílil finský útočník Aleksi Rekonen. Třicetiletý rodák z...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...