MS připomíná: Ovladače pro Xbox One budou kompatibilní s novou generací
zdroj: tisková zpráva

MS připomíná: Ovladače pro Xbox One budou kompatibilní s novou generací

4. 8. 2020 10:10 | Bleskovky | autor: Pavel Makal |

Včera jste si u nás mohli přečíst Jirkův článek shrnující dostupné informace ohledně funkcionality ovladačů DualShock 4 na PlayStation 5. Ve zkratce se dá říci, že s novými hrami ovladač z minulé generace kompatibilní nebude, ale hry z PlayStationu 4 si s ním na nové konzoli zahrát lze. Doplňme, že u ovladačů od třetích stran to nemusí platit s jistotou a funkčnost je třeba ověřit u konkrétních výrobců. Na druhou stranu na nové generaci stále budete bez problémů moci využívat ovladače PS Move pocházející z éry PlayStation 3, kompatibilní bude i headset PS VR.

Konkurenční Microsoft s reakcí příliš neotálel a na oficiálním účtu na Twitteru připomněl, jak to bude na Xboxu. Tam stále platí dříve slíbený fakt, že ovladače z aktuální generace budou kompatibilní i s tou příští. Platí to pro standardní Xbox One Controllery, ale i pro jejich elitní mutaci. Taktéž budete na Xboxu Series X moci využít aktuálně pořízený Adaptive Controller a kompatibilita je přislíbena i pro ovladače od značky SCUF.

Promptní reakce Microsoftu mírně připomíná legendární video, v němž Šúhej Jošida a Adam Boyes předváděli, jak se na PlayStationu 4 dají půjčovat hry. Tehdy jím Sony ostře smečovala po kostrbaté komunikaci Microsoftu před startem generace, kdy to vypadalo, že Xbox One bude spíše na multimédia zaměřené zařízení s celou řadou omezení a mimo jiné třeba i povinným Kinectem.

 

Nejnovější články