Další zakázka na ochranné pomůcky. 21 milionů rukavic dodá do státních skladů firma Batist Medical

Správa státních hmotných rezerv vysoutěžila další zakázku na ochranné pomůcky. Více než 21 milionů kusů vyšetřovacích rukavic dodá česká firma Batist Medical. Serveru iROZHLAS.cz to potvrdila mluvčí Aneta Procházková. Stejná společnost už má do státních skladů dodat zhruba 350 tisíc návleků na obuv.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rukavice, které budou ve skladech státních hmotných rezerv

Rukavice, které budou ve skladech státních hmotných rezerv | Zdroj: Správa státních hmotných rezerv

„Podepsali jsme smlouvu na 21 631 600 kusů nesterilních vyšetřovacích rukavic s firmou Batist Medical,“ řekla serveru iROZHLAS.cz mluvčí správy hmotných rezerv Aneta Procházková.

Právě vyšetřovací rukavice se v Česku podle analýzy, kterou si nechalo vypracovat ministerstvo průmyslu a obchodu, nevyrábí. Jejich světová výroba se koncentruje v jihovýchodní Asii, zejména v Malajsii. Resort se obával, že je bude muset nakoupit do skladů od zahraničních výrobců.

Správa rezerv vypsala podle Švagra v polovině června tendry na dodání 11 typů ochranných pomůcek. Celkem šlo o 35 dílčích části, na které přišlo zhruba 190 nabídek.

Kromě rukavic a filtrů v minulých týdnech už Správa státních hmotných rezerv vysoutěžila zakázku na 2800 filtrů do respirátorů FFP3. Dodat ji má Sigma Výzkumný a vývojový ústav. Na konci července podepsala smlouvu také s Winner Group na 200 300 výtěrových setů.

Vláda v polovině května oznámila, že prostřednictvím SSHR koupí do strategických zásob státu pro další možnou krizi miliony ochranných zdravotnických pomůcek za 3,7 miliardy korun. Zásoby by ministerstvům, jejich podřízeným a organizačním složkám a také krajům měly vydržet na dva měsíce. Nákup rozdělila na dvě fáze, v první fázi měla být koupena polovina požadovaného množství v hodnotě až 1,85 miliardy korun.

Dominika Kubištová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme