Velké slevy na rozloučenou? Mitsubishi Outlander spadla cena o 100 tisíc korun

04.08.2020
přidejte názor
Autor: Archif MF
  • České zastoupení Mitsubishi snížilo cenu u svého SUV Outlander, je levnější až o 100 tisíc korun

  • Zlevnění může souviset s faktem, že se automobilka rozhodla opustit evropský trh

  • To je problém pro levný model Space Star, jeho základní verze je aktuálně vyprodaná

Japonská automobilka Mitsubishi před nedávnem oznámila, že odejde z Evropského trhu. Důvodem je zřejmě fakt, že se nechce nadále potýkat s přísnými emisními normami, které EU nastavila. I proto se stahuje po období mírného růstu prodejů a lepších výsledků než v USA, kde stále zůstává.

Plánovaný odchod může souviset i s nejnovějšími změnami v cenících automobilů s diamanty na kapotě. Například plug-in hybridní SUV Mitsubishi Outlander PHEV výrazně zlevnilo. Začíná na ceně 929 900 korun ve výbavě Intense, což je o 30 tisíc méně než před prázdninami. Druhá verze Instyle zlevnila o 80 tisíc korun na 1 099 900 Kč. Nejvíce, tedy 100 tisíc korun, se dá ušetřit na top verzi Instyle+. Ta nyní vyjde na 1 159 900 korun.

Test ojetiny Mitsubishi Outlander PHEV: Domácí elektrárna
Přečtěte si také:

Test ojetiny Mitsubishi Outlander PHEV: Domácí elektrárna

Odchod Automobilky ale naopak přidělal potíže jejímu modelu Space Star. Laciný vůz v základní výbavě Inform vyšel na 224 850 korun. Byl tak čtvrtým nejlevnějším hatchbackem na českém trhu. Teď ale Mitsubishi u základu hlásí vyprodáno a výbavu rovnou odstranilo z nabídky. Je ho tak možné pořídit až od vyšší verze Inform+, která vyjde na 265 850 korun, což ho nedostane ani mezi desítku nejlevnějších hathcbacků v Česku.

Je přitom pravděpodobné, že se Mitsubishi Space Star v základní verzi do Česka nevrátí. Automobilka navíc zastavila vývoj modelů. Ne silnice už tak nedorazí ani dříve plánovaná nová generace SUV Outlander. Jeho aktuální verze se přitom prodává už osm let. Ještě o dva roky déle je v nabídce kompaktní SUV Mitsubishi ASX, které jen před časem prošlo větším faceliftem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?