Ministerstvo obrany prodává bunkry, pozemky a desítky dalších nemovitostí. Projděte si seznam

Ministerstvo obrany přidalo v pondělí do nabídky dalších 25 nepotřebných nemovitostí. Zájemci mohou odkoupit celkem 47 nemovitostí za téměř osm milionů korun, uvedla v tiskové zprávě Jana Zechmeisterová z tiskového oddělení ministerstva obrany.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opevnění v Sudetech

Na prodej jsou i objekty lehkého opevnění u Mikulova nebo u Opavy (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

V nabídce, kterou ministerstvo zveřejnilo na svých internetových stránkách, je například pozemek u zámeckého parku v Týnci u Janovic nad Úhlavou na Klatovsku nebo dva pozemky v Plzeňském kraji v obci Tymákov mezi Rokycany a Starým Plzencem. Obrana nabízí i dva pozemky těsně za hranicí u Střelských Hoštic s výměrou téměř 4000 metrů čtverečních a menší pozemky v Praze Michli a na Žižkově.

Chytrá karanténa zpět pod dohledem armády? Vláda změnu projedná v pondělí

Číst článek

K dispozici jsou i objekty z bývalého pohraničního opevnění. „Tentokrát se jedná především o nově nabízená opevnění na jižní Moravě. Čtyři objekty se nacházejí v Podhradí nad Dyjí nedaleko Vranovské přehrady. Devět opevnění za příznivou cenu je nabízeno v Dyjákovicích nedaleko státní hranice s Rakouskem jihovýchodně od Hrušovan nad Jevišovkou,“ uvedla Zechmeisterová.

V nabídce jsou i dva řopíky, tedy objekty lehkého opevnění, u Mikulova, ale také pěchotní srub Štěrkovna u Dolního Benešova, který byl součástí těžkého opevnění.

Obrana se zbavuje nepotřebných nemovitostí pravidelně. V nabídkách převládají pozemky nebo bunkry opevnění z období první republiky. Další nabídku se chystá úřad zveřejnit 1. a 29. září. K prodeji by mělo být dalších 20 nemovitostí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme