Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Od nehody ujel domů

OHROZIM - Pak opilý policistům tvrdil, že pil až po nehodě. 

V pátek 31. července 2020 před polednem došlo v křižovatce v obci Ohrozim k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Dle dosavadního šetření v křižovatce s hlavní komunikací z důvodu přednosti zastavili za sebou dva automobily značek Dacia a Mazda. Z dosud přesně nezjištěných příčin se Dacia, místo dopředu, náhle rozjela dozadu a narazila do předního nárazníku za ní stojící Mazdy. Šedesátiletý řidič Dacie však na nehodu nereagoval a odjel do nedalekého místa bydliště. Osmapadesátiletá řidička Mazdy ho pronásledovala a na místo přivolala policisty.

Po příjezdu policistů na místo zjevně ovlivněný řidič se zaviněním nehody nesouhlasil a odmítl jak dechovou zkoušku, tak i odborné lékařské vyšetření ke zjištění ovlivnění alkoholem či jinými návykovými látkami. U poškozené řidičky byla dechová zkouška negativní.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 3 tisíce korun. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Řidič Dacie je v tuto chvíli podezřelý z několika dopravních přestupků. Za jeden z nich - odmítnutí se podrobit vyšetření na přítomnost alkoholu či jiných návykových látek - mu hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od jednoho do dvou let.

por. Mgr. František Kořínek

3. srpna 2020

vytisknout  e-mailem