V Brně nahradí zraněného Marca Márqueze Němec Bradl

Honda Racing Corporation (HRC) v pondělí večer oznámila, že Marc Márquez podstoupil druhou operaci zlomené pažní kosti a v úterý dopoledne dorazilo jejich další oficiální stanovisko, že úřadující mistr světa nepojede do České republiky závodit a nahradí ho jejich testovací jezdec Stefan Bradl.

Závodem v Brně MotoGP odstartuje trojici závodů, které navazují těsně za sebou. Náročná série bude stát jezdce a týmy hodně sil a pro Marca Márqueze by nebylo zcela ideální jet tak krátce po druhé operaci. Co se tak proslýchá, je pro Španěla reálný až termín druhého podniku na rakouském Red Bull Ringu.

Společně s Alexem Márquezem tak do závodního víkendu královské kubatury v Brně nastoupí v barvách Repsol Hondy Stefan Bradl. Němec má za sebou pět kompletních sezon MotoGP s nejlepším výsledkem v podobě druhého místa z Velké ceny USA 2013. V Brně zajel Bradl nejlépe v roce 2012, když cílem projel pátý.

„Především chci Marcovi popřát rychlé uzdravení. To co dokázal v Jerezu bylo neuvěřitelné, ukázal, že má v sobě skutečného ducha šampióna,“ uvedl Stefan Bradl před cestou do Brna. „Těším se až znovu pojedu s RC213V, protože kvůli globální epidemii jsme netestovali tak moc, jak jsme měli v plánu, takže mi bude chvíli trvat než se motorce a MotoGP přizpůsobím. Ale už jsem jel několikrát v Superbike, takže úroveň fyzičky znám dobře. Je to výzva na kterou se moc těším a je pro mě obrovskou ctí a potěšením pomoci Hondě.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist