‚Situace je stále hodně složitá.‘ Nadal nebude kvůli obavám z koronaviru hrát na US Open

Španělský tenista Rafael Nadal nebude na US Open obhajovat loňské vítězství. Druhý hráč světového žebříčku a devatenáctinásobný grandslamový šampion zrušil svůj start v New Yorku kvůli obavám z nákazy koronavirem.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid/New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Rafael Nadal slaví vítězství na Turnaji mistrů proti Řekovi Tsitsipasovi

Tenista Rafael Nadal slaví vítězství na Turnaji mistrů proti Řekovi Tsitsipasovi | Foto: Tony O´Brien | Zdroj: Reuters

„Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl letos nehrát na US Open. Situace je na celém světě hodně složitá, počet případů covidu-19 stoupá a zdá se, že stále ještě nemáme situaci pod kontrolou,“ uvedl na twitteru Nadal.

Organizátoři US Open ve stejné době zveřejnili seznam přihlášených hráčů, mezi nimiž jméno čtyřnásobného vítěze turnaje chybí.

Tras pensarlo mucho he decidido no participar en el US Open de este año. La situación sanitaria sigue muy complicada en todo el mundo con casos de COVID-19 y rebrotes que parecen fuera de control.
Sabemos que el calendario de este año tras 4 meses sin jugar es una barbaridad

20:14 – 04. 08. 2020

2273 15853

Čtyřiatřicetiletý Nadal mohl v případě úspěšné obhajoby na US Open dostihnout svého dlouholetého rivala Rogera Federera v počtu grandslamových titulů.

Dvacetinásobný šampion ze Švýcarska nebude startovat v New Yorku také, už v červnu po letošní druhé operaci kolena předčasně ukončil sezonu. Třetí člen „velké trojky“, světová jednička Novak Djoković ze Srbska, na seznamu přihlášených figuruje.

Startu na turnaji ve Flushing Meadows, jenž má za přísných hygienických podmínek začít 31. srpna, se už dříve vzdala světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie.

Na seznamu přihlášených žen nechybějí dvě nejlepší Češky Karolína Plíšková a Petra Kvitová.

US Open bez loňského vítěze Nadala. ..

20:22 – 04. 08. 2020

2 4

Ženská startovka US Open 2020, v TOP32 - 5 českých tenistek

20:30 – 04. 08. 2020

2 12

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme