Hlavní obsah

Bouře Isaias si na východě USA vyžádala čtyři oběti. Miliony lidí jsou bez elektřiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala tropická bouře Isaias na východním pobřeží Spojených států. Živel, který na pevninu udeřil v noci na úterý ve státě Severní Karolína silou hurikánu, rovněž přerušil dodávky elektřiny pro více než 2,8 milionu lidí, uvedl server BBC News.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Isaias způsobil ve Philadelphii záplavy

Článek

Bouři, která vyvolává tornáda a záplavové deště, provází vichr o rychlosti až 100 kilometrů za hodinu. Dva lidé přišli o život, když tornádo zasáhlo ve státě Severní Karolína jejich obytné přívěsy. Kromě nich zabily spadlé stromy ve státech New York a Maryland další dvě osoby.

Spadla, nebo nespadla? Trumpovu nezničitelnou zeď prý pobořila bouře Hanna

Amerika

V úterý bouře postupovala směrem na sever přes stát New York, kde vyvracela stromy, ničila domy a způsobila povodně a záplavy.

„Bouře ve městě poráží stromy a láme větve. Berte to vážně. Pokud nemusíte být venku, zůstaňte doma,” vyzval na Twitteru starosta města New York Bill de Blasio. Trajektová a vlaková doprava byla přerušena, uzavřeny byly i některé nadzemní úseky metra.

Foto: David Maialetti, ČTK/AP

Tornádo, které vyvolala bouře Isaias, ničilo stromy i obydlí v New Jersey

Isaias je už devátou očekávanou letošní bouří, která zasáhla (nebo zasáhne) Spojené státy. Letošní sezona by podle Národního střediska pro hurikány měla přinést rekordní počet hurikánů z Atlantiku. Příčinou jsou podle expertů především vysoké teploty. Dosud rekordní byl rok 2005, kdy se z Atlantiku směrem na západ přihnalo deset hurikánů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám