Na koronavirus ve světě zemře jeden člověk každých 15 vteřin. Nakažených je již více než 18 milionů

Počet mrtvých s onemocněním covid-19, které vyvolává nový koronavirus, celosvětově překročil hranici 700 tisíc, napsala ve středu agentura Reuters s odvoláním na vlastní výpočty. Rovněž podle americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU), která vývoj pandemie monitoruje globálně, počet obětí s nákazou ve světě překonal hranici 700 tisíc.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé s rouškami v ulicích Paříže

Lidé s rouškami v ulicích Paříže | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

Nejvíce mrtvých podle JHU připadá na USA, Brazílii, Mexiko a Británii. Infikovaných bylo podle JHU dosud celosvětově zjištěno více než 18,5 milionu.

Koronavirová bilance obětí předstihla obdobné údaje týkající se chřipkových epidemií. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) si chřipky si každý rok vyžádají asi 290 tisíc až 650 tisíc životů. Chřipkou podle WHO ročně onemocní okolo miliardy lidí, z toho tři až pět milionů vážně.

Úterní přírůstek nakažených koronavirem byl nejvyšší od konce června. Nemocných je přes 5000

Číst článek

Překročení hranice 600 tisíc obětí v rámci nynější pandemie ohlásila Univerzita Johnse Hopkinse 18. července, kdy bylo ve světě 14 milionů nakažených. Překonání půlmilionové hranice počtu obětí nákazy univerzita ohlásila 28. června. První úmrtí bylo hlášeno 10. ledna ze středočínského Wu-chanu.

Podle výpočtů Reuters, opírajících se o údaje z posledních dvou týdnů, zemřelo každý den na covid-19 v průměru téměř 5900 lidí. To odpovídá 247 úmrtím každou hodinu anebo jednomu úmrtí každých 15 vteřin, napsala agentura.

Novými epicentry pandemie jsou Spojené státy, které mají na 330 milionů obyvatel, a Latinská Amerika, která je domovem asi 640 milionů lidí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme