Lídr NBA padl podruhé za sebou, tentokrát Milwaukee nestačilo na oslabený Brooklyn

Nejlepší tým basketbalové NBA z Milwaukee prohrál po restartu sezony v uzavřeném komplexu na Floridě podruhé za sebou. Čtrnáctou porážku v ligovém ročníku mu uštědřil oslabený Brooklyn. Osmý tým pořadí Východní konference porazil lídra 119:116 i kvůli tomu, že hvězdný Řek Janis Adetokunbo druhou půli sledoval z lavičky. Trenér nechal odpočívat i další hráče a šanci dostali náhradníci.

Tento článek je více než rok starý.

Orlando Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas Milwaukee s Brooklynem.

Zápas Milwaukee s Brooklynem. | Foto: Ashley Landis | Zdroj: Reuters

I tak byl kandidát na cenu pro nejužitečnějšího hráče sezony nejlepším střelcem Milwaukee, neboť za 16 minut nastřílel Adetokunbo stejný počet bodů. Třináct bodů dal náhradník Kyle Korver, po jedenácti Donte DiVincenzo, Frank Mason a turecký veterán Ersan Ilyasova.

Houston v NBA porazil po týmovém výkonu lídra soutěže, Milwaukee nestačilo ani 36 bodů Adetokunba

Číst článek

„Musíme na to zapomenout. Máme skvělý tým, ale nikdo není dokonalý,“ řekl rozehrávač Bucks Eric Bledsoe, který v areálu Walta Disneyho, kde 22 týmů dohrává sezonu přerušenou koronavirem, nastoupil k prvnímu utkání.

„Příště nás čeká Miami a očekávám, že předvedeme něco úplně jiného. Připravujeme se na play-off,“ doplnil kouč Mike Budenholzer. Timothe Luwawu-Cabarrot si v dresu vítězů 26 body vylepšil osobní maximum, z 21 trojek Nets proměnil francouzský křídelník pět.

Již šestnáctý triple double v sezoně zaznamenal hvězdný Slovinec Luka Dončič. Rozehrávač Dallasu při tom v úterý překonal rekord: nasbíral 34 bodů, 20 doskoků a 12 asistencí. V 21 letech se stal nejmladším hráčem, jenž v NBA dosáhl v jednom zápase alespoň na 30 bodů, 20 doskoků a 10 asistencí. Mavericks dovedl k výhře nad Sacramentem 114:110 v prodloužení.

„Tohle jsme potřebovali. Vyhrát v zápase, v němž jsme hráli podle mě hrozně. Pořád jsme dotahovali, ale pomáhali jsme si a nevzdali to,“ uvedl Dončič. Podpořili ho 22 body Tim Hardaway a Kristaps Porzingis.

Basketbalisté Los Angeles Clippers ztratili další duel v koncovce, když podlehli Phoenixu 115:117. Střelu s klaksonem přes dva bránící hráče totiž proměnil Devin Booker, autor celkem 35 bodů. Clippers nestačilo 27 bodů Kawhi Leonarda a 23 bodů Paula George.

NBA:
Indiana - Orlando 120:109, LA Clippers - Phoenix 115:117, Miami - Boston 112:106, Milwaukee - Brooklyn 116:119, Portland - Houston 110:102, Sacramento - Dallas 110:114 po prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme