Tramvaje mezi I. P. Pavlova a Karlovým náměstím nepojedou až do soboty, náhradní doprava není

Až do sobotního rána nebudou jezdit tramvaje po jedné z nejvytíženějších tratí v Praze. Mezi Karlovým náměstím a I. P. Pavlova v úterý prasklo vodovodní potrubí, spoje proto dispečeři odklánějí po jiných trasách.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na místě zasahuje autojeřáb.

Až do sobotního rána nebudou jezdit tramvaje po jedné z nejvytíženějších tratí v Praze. | Foto: Tomáš Zrůst | Zdroj: Český rozhlas

Mezi oběma zastávkami jsou odkloněny všechny tramvajové spoje a nejezdí ani v jednom směru. Za běžného provozu jde o jeden z nejrušnějších úseků městské hromadné dopravy v Praze, kudy denně projede přibližně 80 tisíc cestujících. Aktuálně jsou ale zastávky prázdné.

V pražské Ječné ulici prasklo potrubí, provoz tramvají v centru je kvůli tomu výrazně omezen

Číst článek

Po úterní havárii, kdy prasklo vodovodní potrubí, zůstala u křižovatky s magistrálou několikametrová jáma. Voda se z ní už nevalí, v úterý ale zatopila prakticky celou délku kolejí v Ječné ulici.

Z I. P. Pavlova směrem na Karlovo náměstí a naopak žádná náhradní doprava nejezdí. Podle dopravního podniku ji nebylo možné zprovoznit, protože autobusy by uvízly na objízdných trasách.

Mezi zastávkami ale častěji projíždí autobusová linka číslo 148, omezen není ani provoz metra. Další alternativou jak se po úseku pohybovat je pěšky. Podle informátorů dopravního podniku, kteří jsou přímo na zastávkách, je právě tato varianta na přibližně osmisetmetrovém úseku nejrychlejší.

Marie Veselá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme