Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jízda s cizím vozidlem

Tábor - Mladý muž se zmocnil dvou dopravních prostředků, které mu nepatřili. 

Táborští kriminalisté z oddělení obecné kriminality včera zadrželi podezřelého 33 letého muže z Nymburska, který má pravděpodobně na svědomí několik trestných činů.

Počátkem června se měl na Táborsku v jedné chatové oblasti zmocnit zaparkovaného osobního vozidla tovární značky Renault Espace, s kterým odjel do jiné lokality. Zde se dále zmocnil zaparkovaného přívěsného nákladního vozíku, jenž zapojil za uvedené vozidlo a jel kolem obce Slapsko. Zde právě prováděla hlídka mladovožických policistů kontrolní akci a uvedeného muže zastavili. Ten jim na výzvu předložil v autě nalezené osobní doklady, které byly majitele vozu. Vzhledem k tomu, že se jim fotografie na dokladech a skutečná podoba muže nezdála, provedli řádnou kontrolu totožnosti a při další šetření ztotožnili skutečnou totožnost.

V centrálních evidencích má muž vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do konce července příštího roku a ve spolupráci s kriminalisty, zjistili další trestnou činnost, byl spisový materiál předán k další realizaci na zmíněný útvar.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro naplnění skutkové podstaty přečinů Neoprávněné užívání cizí věci a Maření výkonu úředního rozhodnutí. Řízení je vedeno nevazebně.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

5. srpna 2020

vytisknout  e-mailem