Věrní příznivci Drtičů se těší na posily i první přípravné zápasy, otázka je, jak moc letošní ročník poznamená pandemie koronaviru a s ní spojená hygienická a hlavně ekonomická opatření. „Fanoušky v Hodoníně znám, takže vím, jaké mají představy o hráčích, ale v dnešní době, kdy se vlastně pořádně neví, jestli se vůbec bude hrát a zda partneři uvolní peníze do klubu, je hodně složité někoho přivést,“ přiznává Tibor Janás. „Ekonomické problémy mají kluby v extralize i první lize, v naší soutěži budou také oddíly bojovat a hrát na hranici přežití. Musíme všichni žít v realitě toho, co se momentálně kolem nás děje. I tak ale chceme poskládat tým, který bude důstojně reprezentovat klub v soutěži,“ přidává někdejší vynikající obránce.

Mezi fanoušky fotbalové Líšně a Zbrojovky panuje rivalita, která byla znát i při městském derby ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.
Rivalita. Brno patří do druhé ligy, hlásí Líšeň na Twitteru

Po minulém druholigovém ročníku se Janás z pozice asistenta posunul na post hlavního kouče. „Měl jsem i jinou možnost. Mohl jsem jít do jiného klubu a vrátit se k práci s mládeží. Byl jsem touhle možností překvapený a dveře tam mám otevřené i v průběhu sezony. Mezitím jsem obdržel druhou nabídku z klubu SHK od Jany Gajošové. Pokud vše dopadne podle představ, zejména v otázce ohledně koronaviru a sezona se rozjede, tak zůstávám u Drtičů,“ ujišťuje.

K dispozici bude mít poměrně výrazně obměněný tým. „Po skončení loňske sezony jsem začal skládat nové mužstvo a dávat dohromady hráče, které tu chci. Někteří bohužel skončili, nebo měli nabídky z jiných mužstev. O některé kluky jsem naopak zájem neměl. Tak to ale v hokeji chodí. Nejvíce mě mrzí ztráta Horáka, který ukončil kariéru, a Ondry Ševčíka. Ten zřejmě zakotví v prvoligové Třebíči. Následně jsme mužstvo doplňovali novými jmény a domluvili se i na klucích, kteří byli v týmu i v loňské sezoně. V srpnu všechno uzavřeme a vybereme dvacet hráčů plus dva brankaře. Chceme tu hlavně hráče, kteří mají charakter a vztah ke klubu,“ dodal Tibor Janás.