Lariani nestíhají. Early Access Baldur's Gate III v srpnu nebude.
zdroj: Larian Studios

Lariani nestíhají. Early Access Baldur's Gate III v srpnu nebude.

5. 8. 2020 11:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Série Baldur's Gate patří mezi ty nejpamětihodnější základní kameny žánru klasických RPG. První díl ságy ze světa Forgotten Realms vyšel v na herní legendy velmi plodném roce 1998, druhý díl s podtitulem Shadows of Amn následoval o dva roky později. V dalších dvaceti letech jsme se ale bohužel plnohodnotného nástupce nedočkali, plány na druhé pokračování s názvem Black Hound byly zrušeny a značka se připomínala jen konzolovými spin-offy a HD reedicemi.

I proto všechny pamětníky potěšila loňská zpráva o tom, že se Baldur's Gate vrátí, a to s plnou parádou. Třetí díl si pod svá křídla berou borci z belgického Larianu, tvůrci populární ságy Divinity. Bude stát na 5. edici pravidel Dungeons & Dragons s řadou úprav, které je pomohou přenést do herní adaptace.

Za zmínku stojí, že autoři stolního předobrazu vydali v loňském roce modul Baldur's Gate: Descent into Avernus, jehož děj se odehrává 100 let po událostech druhého dílu videoherní ságy. Ten třetí na události stolní hry přímo naváže.

Letos v červnu jsme se dočkali velkorysé hodinové ukázky přímo ze hry, která vypadá fantasticky, a stejně fantasticky zněl i příslib brzkého spuštění předběžného přístupu. Ten měl dle slov hlavy studia Svena Vinckeho začít už v srpnu, takže pokud se vám v posledních dnech tvoří v ústech větší množství slin a volné chvíle trávíte broušením zubů, vůbec se vám nedivím. Budete to ale muset ještě nějaký čas vydržet.

Larian Studios totiž v prohlášení na Twitteru bohužel přiznávají, že přislíbený termín nestíhají. Už v červnu připustili, že koronavirová pandemie jejich práci výrazně ovlivňuje, tehdy byl ale ještě výhled na srpnový termín optimistický.

Není však důvod zoufat, Lariani jedním dechem dodávají, že i když srpen neklapne, early access je tak jako tak za rohem. Více se o něm, stejně jak o hře samotné, dozvíme 18. srpna v rámci streamu Panel from Hell, jehož se bude účastnit Vincke a řada klíčových vývojářů, ale také Chris Perkins z Wizards of the Coast a novinář Geoff Keighley.

Baldur's Gate III byla oznámena na loňské E3 během konference Google Stadia. Hra momentálně míří na PC a na tuto streamovací službu, očekáváme ale, že v budoucnu dojde i na port pro konzole, kde Lariani prokázali své kvality s Divinity: Original Sin 1 a 2.

Nejnovější články