Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dvě nehody na jednom místě

Prachatice - Vimperk - Řidiči, věnujte se řízení svých vozidel! 

Od dnešního rána jsou mírné dopravní komplikace na silnici I/4 mezi obcemi Vimperk a Sudslavice na Prachaticku. Po čtvrté hodině jel řidič nákladního vozidla tovární značky Scania s návěsem Krone, kdy se pravděpodobně plně nevěnoval řízení, vjel vpravo do silničního příkopu, kde čelně havaroval do železobetonového sloupu elektrického vedení a následně se převrátil na pravý bok.

Na místo byli nejprve vyslání vimperští policisté a následně i jejich kolegové z Dopravního inspektorátu Prachatice.

Ti na místě zjistili okolnosti nehody a vzhledem k tomu, že poškozený sloup zasahoval do komunikace, požádali ostatní útvary o pomoc při řízení provozu na velmi frekventované trase k hraničnímu přechodu Strážný. Odstranění následků a vyproštění havarovaného kamionu trvalo do odpoledních hodin. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na více jak 795 000 korun, řidič vozidla neutrpěl zranění.

Další nehodu v místě řešili vzápětí, když kolem projížděl řidič osobního vozidla tovární značky Ford S-Max, který se plně nevěnoval řízení a narazil do částí betonového sloupu, který ležel na komunikaci. Ač se policisté snažili zpomalit provoz na silnici, zřejmě se řidič díval na havarované vozidlo a přehlédl překážku na vozovce. Způsobená škoda byla vyčíslena na bezmála 150 000 korun.

V tomto případě apelujeme na všechny řidiče, pokud projíždějí kolem míst dopravních nehod, řiďte se pokyny policistů a především sledujte situaci před a kolem svého vozidla.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

5. srpna 2020

Odkazy do noveho okna

DN u Vimperku 1

DN u Vimperku 1 

Detailní náhled

DN u Vimperku 2

DN u Vimperku 2 

Detailní náhled

DN u Vimperku 3

DN u Vimperku 3 

Detailní náhled

DN u Vimperku 4

DN u Vimperku 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem