Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Vakoče srazilo během tréninku nákladní auto. Má zlomené obratle

Petr Vakoč se v Jihoafrické republice připravoval na novou cyklistickou sezonu. Vysokohorské soustředění ale pro českého závodníka skončilo předčasně. Při tréninkové vyjížďce jej spolu s kolegou z týmu Quick-Step srazilo nákladní auto. Vakoč byl převezen do nemocnice se zlomenými obratli, čeká jej operace.

Petr Vakoč
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

K incidentu došlo během čtvrtečního odpoledne, informují oficiální stránky Vakočovy belgické stáje. Český jezdec trénoval na jihoafrických silnicích spolu s Laurensem De Plusem a Bobem Jungelsem, když je srazilo zezadu se blížící nákladní auto. 

De Plus utrpěl pohmožděniny a k jeho propuštění z nemocnice by mělo dojít v příštích dnech. Vakoč vyvázl z incidentu hůře – má několik zlomených obratlů a večer podstoupí operaci. Bližší informace o jeho stavu nejsou známé. Brzké uzdravení mu popřál Chris Froome nebo Tao Geoghegan Hart.

"Byli jsme venku a trénovali, když jsem znenadání uslyšel hlasitý zvuk a vzápětí viděl, jak jsou Laurens a Petr na zemi. Náklaďák jsem neviděl, ale musel je trefit levou přední částí vozu. Neodvážil jsem se s nimi hýbat. (...) Bylo hrozné je takto vidět, doufám, že se z toho brzy dostanou," popisuje na stránkách Quick-Stepu událost Jungels, který vyvázl bez zranění.

Rychlé uzdravení popřáli také Marcel Kittel, který byl do letošního roku týmovým kolegou Vakoče a De Pluse, a John Degenkolb. Německý spurter byl v podobné situaci před dvěma lety, kdy jej na soustředění srazilo auto. Degenkolb, který ve čtvrtek vyhrál sprinterský závod na Mallorce, tehdy málem přišel o prst na ruce. Do pelotonu se vracel dlouhé měsíce.

Zdroj
ČT sport, quickstepfloorscycling.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články