Za krádež vibrátoru vazba a výjimečný trest? Nedokáže nekrást, nemá žádné zábrany, řekl o zloději soud

Jan Hrbáček

Česká justice

Proč soud uvalil vazbu na obviněného muže, který v drogerii v době nouzového stavu ukradl vibrátor? Slíbil sice nápravu svého chování, ale podle soudu šlo o účelový obrat, aby se vyhnul omezení na svobodě. Obhájce se proti vazbě klienta odvolal. Argumentuje mimo jiné tím, že se v odůvodnění rozsudku pracuje s nesprávnou právní kvalifikací skutku.

„Soud se zabýval otázkou, zda uvedený důvod vazby a případné omezení obviněného k vzetí do vazby je možné nahradit jiným opatřením. Obviněný sám při vazebním zasedání deklaroval svůj zájem na změně svého chování tak, aby nebyl spojen s pácháním trestné činnosti. Nicméně jeho vyjádření soud hodnotí v kontextu vedeného trestního stíhání pouze jako účelový obrat jeho obhajoby, kterou se snaží docílit toho, aby se vyhnul vzetí do vazby,“ odůvodnil soud v Novém Jičíně uvalení vazby na zloděje vibrátoru.

Dlouhodobý, až notorický sklon k páchání různých krádeží, stejně jako závadový životní styl spojený s nadměrnou konzumací alkoholu u obviněného nevytváří příznivé podmínky pro to, aby dokázal vést řádný život, uvedl soudce Miroslav Čaňo ve věci Lubomíra Sogela z Kopřivnice. 

O případu informoval server Česká justice, čtěte původní zprávu >>>

Za krádež v drogerii čeká Sogela nejspíš nepodmíněný trest. Policie tvrdí, že obviněný ukradl 6. dubna 2020 v DM drogerii ve Frenštátě pod Radhoštěm vibrátor značky Durex Play Pure Fantasy za 499 korun.

Pokud chce být Rychetský prezidentem, má teď šanci

sinfin.digital