Moddeři oživili dvacet let starý X-Wing Alliance
zdroj: tisková zpráva

Moddeři oživili dvacet let starý X-Wing Alliance

6. 8. 2020 11:47 | Bleskovky | autor: Pavel Makal |

Životnost her se dá prodlužovat různými způsoby. Někdy zasáhne ruka vydavatelova a přinese remaster, v lepším případě remake, ve velmi vzácných případech vývojáři dodají bezplatný update, který pozvedne zaprášený vizuál na téměř aktuální úroveň (dívám se na tebe, Red Dead Redemption na Xboxu One X!).

Ve většině případů je ale osud starých klasik v rukou hráčů a jejich modderských schopností. Jeden z velmi působivých případů herního restaurování se týká vesmírné akce X-Wing Alliance.

Přes dvě dekády stará hra se v rukách modderů dočkala nových modelů lodí, dynamických kokpitů a moderního nasvětlení. Výsledek je skutečně velmi působivý, na vlastní oči se můžete přesvědčit tady. Tím ale výkon autorů modifikací nekončí, kromě vizuálních změn se jim totiž také povedlo převést hru do VR. Na to, jak modovaný X-Wing v headsetu vypadá, se můžete podívat zde.

Pokud jste zatoužili po návratu do velmi vzdálené galaxie v kokpitu slavné povstalecké stíhačky a chcete si zážitek vizuálně vylepšit, všechny ve videu viděné modifikace naleznete pod tímto odkazem. X-Wing vám může pomoci ukrátit čekání na blížící se vydání multiplayerové akce Star Wars: Squadrons.

Nejnovější články